Alberlet! A foberlo nem fizeti az adot, mit tehetek hova forduljak?
3 eve berlem a lakasat, ideiglenesen be is jelentett de azt mondta az 50.000+15000(ado) lesz.
December ota kerek tole papirt (afas vagy barmi mas ami igazolja az adozast), mert igy a munkahelyem a 40%at kifizetne.
Eddig kulombozo kifogasokkal elt, de tegnap azt mondta nem tudja adni a papirt se most se kesobb.
Mit tudnek tenni?
A munkahelyed szerintem lakásbérleti szerződés alapján fizeti a 40 %-t.
Mivel már nem kell vállalkozás a lakás bérbeadásához, ezért számlaadási kötelezettsége sincs a tulajnak, így el tudom képzelni hogy nem tud adni. Az se biztos, hogy nem adózik utána, ám ennek se tudsz utánajárni, mert én is pl.pont ma csináltattam meg a bevallásomat, és a visszatérítésemből vonattam le a bérleti díj után fizetendő éves adót. Szóval ami a Te kezedbe van, az a bérleti szerződés, a cégnek azt vidd be.
A munkáltatónak azt az összeget kell figyelembe vennie ami a szerződésen van. A tulaj abban nem tisztességes, hogy nem ő adózik, mármint nem a bérleti díjból adózik, hanem veled fizetteti meg amit neki kellene. Neki jelen esetben 65 után kellene adóznia. Neked meg nem kellene megfizetned az adót. Fizethetsz bérleti díjként 65-öt, akkor a szerződésre az kerül, a cég azt fogja alapul venni, viszont akkor a tulajnak majdnem 20-at kell belőle kifizetni.
Ha nem tudtok megegyezni, mondd meg neki, hogy akkor egyáltalán nem fizetsz amíg ez a helyzet így marad, és maradj a lakásba. Mivel be vagy jelentve megteheted. Addig ne fizess amíg nem rendezi ezt a kérdést.
En is azt adtam egy kezzel irt feher papir.
De nem fogadtak el (bunkon kezdeztek ez mi??)
Ha te kérsz tőle számlát, akkor máris van számlaadási kötelezettsége.
De legalább egy nyugtát mindenképpen adnia kellene.
A 15000 felár "adó" címén is átverés, mert feleannyi adókötelezettsége sincs.
Sokmindent nem tudsz tenni. Ha feljelented, úgyis kidob.
" Ha te kérsz tőle számlát, akkor máris van számlaadási kötelezettsége. "
Nem, nincs. Nem kell vállalkozóvá válni, viszont számlát csak vállalkozó állíthat ki. Átvételi tömböt kéne használni a kifizetett pénzről, de szigorú számadásos nyomtatványt vállalkozás nélkül nem lehet beszerezni.
A kézzel írt papír nem az igazi, szerintem szerződésetek sincs. Ezt hiányolhatja a cég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!