Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A panelekben miért főznek...

A panelekben miért főznek iszonyatosan büdös ételeket az emberek?

Figyelt kérdés
Alapvetően az ételek illata nem szokott büdös lenni, ha mi főzünk itthon, vagy elsétálunk éttermek mellett, stb. Tehát miért főznek büdöset a szomszédok? Az olcsóbb kaják büdösek? Az átlag panellakó még mindig kelkáposztán él?

2018. márc. 13. 14:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
62%
Én szeretem a kelkáposztát és szoktam is csinálni, nem panelban lakom. Ha büdös hát büdös, ezek szerint a kelkáposzta a sötét, lepukkant prolik eledele. Nem baj, én szeretem. Kókuszolajat használok, azért annak is van szaga, igaz nem olyan erős mint az olaj.
2018. márc. 13. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Az is baj, hogy valaki főz? Nekem pont az az egyik bajom az urbanizált élettel, hogy egész nap a képernyőt bámulom, nincs időm a természetes dolgokkal, pl főzés.



Amúgy nemcsak panelban megy át a szag, a mi nyitott folyosós téglánkban is átjön a szomszéd kajaszaga. Valahogy még zárt ablaknál is (itt hála Istennek nincs szellőző).

2018. márc. 13. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 A kérdező kommentje:
Én is szeretem a kelkáposztát, ezzel nincs baj, (mi kapunk évi 1-2x idősebb rokonoktól töltött káposztát, ennyi mondjuk nekem elég, mert nem szeretem az ilyen nagyon zsíros, hagyományos ételeket gyakran enni) de ebben a házban olyan, mintha a lakók nagyjából kelkáposztán, rántott húson és főzeléken, esetleg néha húslevesen élnének és ENNYI! :D A kelkáposzta a leggyakoribb. Aztán talán a rántott hús, gyakran hallok húsklopfolást is. (De a zajok nem tudnak zavarni egyáltalán, a fúrás, kopácsolás sem.)
2018. márc. 13. 15:33
 14/26 anonim ***** válasza:
Én pont a hagyományos ételeket szeretem és az a bajom, hogy otthon azért irtó hosszadalmas, kifőzdékben pedig nincsenek szinte.
2018. márc. 13. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
19%
Délelőtt nem kellemes a panelek mellett elsétálni az tuti! Akkor főzik a nem tudjuk mit, meg hányan, de sokszor valóban gyomorforgató szag, megvan miről beszélsz.
2018. márc. 13. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
62%

Az ételeken túl a panel lakások jellegzetes szaga, a szellőzőrendszer, csőrendszer is hozzájárulnak a bűz keletkezéséhez.

Persze lehet sok zsíros étel készül a kezeik alatt, ettől függetlenül sokkal jobban terjeng minden szag a panel esetében ahol kisebb hely áll rendelkezésre mintsem egy ház esetében.

2018. márc. 13. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Nemcsak kelkáposzta lehet, a fejeskáposzta sokkal büdösebb, ha pl párolt káposzta, vagy káposztás tészta készül, és a karfiol is tud rohadni, meg a karalábé.

A klopfolás nem mindig rántott hús, kekszet és diót is szoktak tördelni. :-)

2018. márc. 13. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"A klopfolás nem mindig rántott hús, kekszet és diót is szoktak tördelni. :-)"


Plusz egy csomó más ételhez is szokás a húst klopfolni :)

2018. márc. 13. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:
37%

Lehet szimat előtt meg kellene mosni orrodat, mert hát minden sz@rba beleütöd:DDD


Mellesleg panelben az elszívó a konyha-wc-fürdőt szívja s minden lakásból, tehát ennyi erővel az összes paneles büdös állat s nem csak főztjük:DDD

2018. márc. 13. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
81%

Mi nem panelben lakunk, körfolyosós, a legtöbb konyha ablaka pedig befelé néz. Minden szag megreked abban a szűk kis térben és az összes belső folyosón. Én értem, hogy miről beszélsz, nem tudom, a többiek mire fel kapták így fel a vizet.

Minden nap iszonyatos szagokat lehet érezni felfelé jövet, nem normálisan elkészített étel illatát, hanem valami iszonyatosan elcsapott gusztustalan izéét. Itt a legáltalánosabb az ÉGETT kenyér szaga. Nem pirítós, az az igazi, fekete, szénné égetett kenyéré. Beterít mindent, nem értem, ki bírja azt megenni, de még hogy ráadásul minden második nap...

A második helyezett a fél lábosnyi bő olcsó olajban tocsogó zsírszalonna szaga, gyomorforgató, na. Én kifejezetten zsírban szoktam főzni, de ennek olyan tömény brutál szaga van, hogy már attól rámjön az epegörcs. Kedvencem, amikor ugyanez sunyin besompolyog a nappaliba is az ablakon át, lehetetlen kiszellőztetni. A káposzta is dobogós, igen, bár azt én is sűrűn használom így immunis vagyok rá. Elvétve érezni egy-két jó illatot is azért, pl. gulyáslevesét, lecsóét, vagy van egy, ami annyira ismerős gyerekkoromból, mindig megkívánom de sose jövök rá, hogy mi lehet az :) Egyszer majd talán végigkopogom az emeletet, ki tud itt még jól főzni :D

2018. márc. 13. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!