Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Lakóhely, szomszédok

A kérdés

Milyen Budapesten élni?

Arra lennék kíváncsi,hogy milyen megélhetési lehetőségek vannak, azaz miből lehet jól megélni Budapesten ezenkívül érdekel az is,hogy milyen a nagyvárosi élet,milyen az éjszakai élet és a lakhatás ( alberletek arai,ilyenek)

Előre is köszönöm a válaszokat!Keress kérdéseket hasonló témákban: Budapest, lakás, pénz, munka, megélhetés, Magyarország, főváros, nagyváros, élet, éjszakai élet

 2018. ápr. 1. 15:04  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Sok a hajléktalan, meg a koldus. Amikor megy az ember a Keleti-Pályaudvar felé már látni lehet a sátraikat, hogy ott csöveznek a vasúti sínektől 50 méterre. Amikor le akar valaki menni a metróba minden egyes alkalommal rámásznak a hogy vegyenek tőle képeslapot és támogassák a szegény gyerekeket. Sok helyen büdös van. A trolik a 60-as évek szintjén vannak, a debrecenieket meg sem közelítik. Könnyen el lehet tévedni. Éjszaka nem talál az ember haza a kocsmából. Az emberek hülyék. Meg sem próbálnak normálisan viselkedni, mert tudják, hogy kicsi az esély, hogy megint összefussatok. Sok a rib**c. Ültem a metrón és hallottam, ahogy csaj jó hangosan mondja a telefonba, hogy 3-4 pasival csalta meg a barátját. Kevés a zöldterület. Az albérletek nagyon drágák. Csak diplomások tudják megfizetni, meg tapasztalt szakemberek. És még akkor is ha csak egy szobáról beszélünk. Egy szoba 70-80 ezer Forint rezsivel egy hónapra. Ha nő vagy, akkor lehet olcsóbb is, de ha férfi, akkor ötből négy helyről elhajtanak. Egy nyúlfarknyi lakást lehet bérelni, annyiból , amennyiből máshol 3-4 szobásat. És az olcsóbb lakások még ráadásul zajos helyen is szoktak lenn. Lepusztultak. Összegezve: szar.

A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont 2018. ápr. 1. 15:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én Budapesten élek.

Nem albérletben, de tudom, hogy az albérletárak horribilisak. Mindenképp lakótárshoz menj. Én is adok ki amúgy szobát, ilyen helyet javaslok lakhatásra. Illetve a jobbnak tartott (de a gyakorlatban semmivel se jobb) kerületekben még a drágánál is drágább.


Az éjszakai életet nem tudom, abszolút nem vagyok partiarc.

Amikor viszont nagyritkán éjszakaiznom kell, akkor nincs vele gond, egész sűrűn járnak, sokszor őrök vannak rajtuk.


Budapest amúgy koszos, zajos.

A belváros sűrűn épített, alig van fa, zsebkendőnyi parkokkal kell beérned de az ablakon kinézve nincs semmi zöld.

Tömegnyomor, ha a járdán felugranál, arrébb visz a tömeg és pár méterrel arrébb érsz földet.


Kijjebb (8-9 külső része, 10, 13 külső része pl) van zöld és nem sodor el a tömegnyomor a járdán, viszont lassú a tömegközlekedés, nincsenek kisboltok, 9-kor zárnak a nagyok (meló plusz suli után meg vagy lőve).

Még kijjebb 20-40 percet buszozol a metróig.


Hajléktalan, tarháló, rossz arcú, gyanúsan viselkedő alak rengeteg van, főleg a nagyobb csomópontokon, de nemcsak ott.

Buda semmivel se jobb, mint Pest.Munkalehetőség van.

Dolgozom, de fent vagyok Profession-ön, mert váltani akarok majd.

Hetente jön vagy email vagy hívás fejvadászoktól.A válasz 92%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont 2018. ápr. 1. 15:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én már 7. éve élek itt, el nem tudom képzelni, hogy visszaköltözzek vidékre. Megszoktam a nagyvárosi létet, szeretem is. Albérletárak magasak, de azzal nem értek egyet, hogy csak a diplomás tudja megfizetni az albit, vagy szobát, de tényleg érdemes először lakótársakkal összebútorozni. Épp most keresgélünk, 100 alatt esélytelen albit találni, én 120-140 között látom a legtöbbet, plusz rezsi. Munkalehetőség mindig van, csak nem mindegy, hogy milyen (mármint ha az egyéni szempontokat nézzük). Éjszakázni ritkán szoktam, a Nagykörúttól egy utcával beljebb élek, kb minden második épületnél/ben van valami kis kocsma, bár, táncos hely :D A belvárosi rész szinte ilyen. Éjjel nem para hazajutni, ha ezen a környéken laksz, nem ért még atrocitás sem buszon, sem az utcán (lány vagyok, lekopogom). Éltem külső kerületben is pár hétig, kicsit nehézkes volt a hazajutás, előforduilt, hogy inkább taxit hívtunk. A peremkerületek ebből a szempontból parásak, nappal is kb 15-20 percenként járnak buszok, hacsak nem pl. Rákoskeresztúr kpba költözöl. Az emberek nagyrésze nagyon figyelmetlen, megy a rohanás, bkvn lökdösnek, beállnak az ajtóba, nehogy le/fel tudj szállni, utcán a járda közepén rendeznek traccspartit, stb, rengeteg a világtalan. Hajléktalanok nagy része nem keresi a balhét, inkább elvannak a saját társaságukkal; vannak persze kéregetők, én pl ahol gyakran fordulok meg, mint az örsön, nyugatinál tapasztalom ezt, blahánál szinte beköltöztek. Ezenkívül rengeteg kávézó, edzőterem, mozi, 0-24hs bolt van, sok izgi esemény csak itt érhető el, valamint nagyon szép város, rengeteg a látnivaló, amit ennyi idő után sem untam meg, sőt, mindig újat fedezek fel - ezek számomra még fontos szempontok :D

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont 2018. ápr. 1. 16:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Takarításból :D


Most 200.000 nettót viszek haza per hó.


Mérnök diplomával.A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont 2018. ápr. 1. 16:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"0-24hs bolt"


Van, ahol vannak, de főleg belső részeken, értsd a Nagykörúton belül a pesti oldalon illetve kicsit a Nagykörúton kintebb is.

De ott tényleg a tömegnyomor, a zsúfoltság, zsúfolt beépítettség, nulla fa és nulla park.

Ha ezt elviseled, akkor irány Budapest.Én a programok közül közel egyiket se használom ki, partiarc nem vagyok, várost nem szoktam nézni, ha kimozdulok, igyekszem minél zöldebb helyre menni ahol minél kevesebb az ember.A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont 2018. ápr. 1. 16:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Vidékről költöztem fel már 18 éve, azóta megszoktam Budapestet. Jó hogy a közlekedés jobb és több busz/villamos jár. Népszínház utca "elején" lakom, sosem volt jó környék de nekem sosem volt itt gondom. Itt a Meki, itt a Kínai..és szinte minden egy köpésre ami anno még csak álom volt vidéken.

Én azt mondom hogy lehet fikázni és ócsárolni Budapestet, de olyan ne tegye aki csak a csodát várta és nem jött össze itt az élete.A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont 2018. ápr. 1. 17:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"milyen a nagyvárosi élet,milyen az éjszakai élet"


Én huszonéves vagyok, ebben a korban szerintem tökéletes. Bármelyik éjszaka be tudsz menni úgy a városba hogy van élet, és ha tervezel alkoholt fogyasztani akkor az éjszakai buszok is teljesen korrekten behálózzák a várost.A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont 2018. ápr. 1. 17:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1996 óta lakom Budapesten (Újpest központban). Vidékről költöztem fel. Albérletben nem.laktam de nagyon drágák az árak (50m2-es panel felújítva 130 ezer/hó). Aki dolgozni akar az tud is dolgozni más kérdés, hogy mennyiért. A belvárosba sokan bejárnak dolgozni.

Egészségügyi okokból nincs jogsim így autóm sincs. A tömegközlekedéssel szinte mindenhová el tudok menni. Szeretem a nyűzsgést. A két gyerekem ímádja Buadpestet.

Nem szándékozom vidéken lakni.A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont 2018. ápr. 1. 17:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
zgyzgy nevű felhasználó válasza:

Szerintem húsz évesen buli, de harmincon túl már kezd gázossá válni.

Az sem mindegy, hogy Pesten laksz, vagy Budán.A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont 2018. ápr. 1. 17:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Megélhetés: ha van egy alsó-középkategóriás fizuja az embernek, akkor meg lehet élni vele, pláne, ha egyedül van. Éjszakai életet nem élek, de biztosan vannak jó, elfogadható, gagyi részei. A hétköznapi élet: rengetegen rohannak, nem igazán kérdezhetsz szinte senki sem meg egy pl.: utcáról, hogy hol van, mert egyből azt gondolják, hogy csak tarhálni akar az illető. Lakhatás? Albi az meredek, mert a fizu nagy része erre megy el, saját lakás vásárlása meg álom. Önki lakás van egy pár, de sokszor ratyi környéken...

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont 2018. ápr. 2. 14:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Érdemes Budapesten élnem, ha folyamatosan arra gondolok, hogy milyen lehet máshol pl. Németországban, Ausztriában élni?
Szeretsz vagy nem Budapesten élni? Indoklás?
Szeretsz Budapesten élni?
Budapestiek! Ti szeretitek a városotokat, szerettek Budapesten élni?
130 ezer nettóból meg lehet élni egyedül Budapesten albérletben, vagy nélkülözés lesz?
Milyen M. O. -n; Budapesten élni úgy, hogy nem ott születtél, hanem Szlovákiában?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Lakóhely, szomszédok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!