Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Menjek vagy maradjak a munkahe...

Menjek vagy maradjak a munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Most vagyok diák munkás a lidl-ben, próbaidőn is vagyok lényegében mert úgy van, hogy valamikor november-december körül felvesznek. Mióta teljes mértékben komolyabban járok megláttam a sötét oldalát is ennek, főleg mióta bekényszerítettek a kasszába. Azóta egyszerűen olyan szinten fáradtan jövök haza, hogy még arra van erőm, hogy megfürödjek és aludjak utána egész délután és éjjel, semmi többre. 7 napból 4-et megyek jelenleg és úgy érzem egyre nagyobb teher kerül rám és mindenki azt hajtogatja, hogy jó ez a munkahely, ne adjam fel könnyen, ide nem lehet amúgy sem könnyen bekerülni meg hogy sehol nincs kolbászból a kerítés..


De az a poén, hogy látom a körülöttem lévőkön is egyre jobban, hogy mennyire szétszedi őket ez a munka már fizikailag és idegileg, hogy kiégnek meg stb és úgy érzem, hogy én ebben mégsem akarok benne lenni. Próbálkozok tényleg, de pl napi szinten frissülnek a termékek kódjai és azért, mert nem tudom őket egyből fejből néha már kiabálnak is velem meg minden. Nekem nem kell az, hogy szétszedjenek teljesen, így is mindennap sírok és ájuldozok mikor hazajövök, úgy kikészülök mindenhogy, meg érzem rajtuk, hogy elegük van belőlem hogy kérdezni merek és amiért nem vagyok olyan tapasztalt. És érzem, hogy ez már csak rosszabb lesz, még csak 5-8 órában vagyok és lesz ebből még 10-12 óra is.


Szóval mindenki azt mondja körülöttem, hogy nekem ebbe benne kellene maradnom meg stb, de tényleg muszáj? Én adom fel könnyen? Nem hagyják, hogy másik utat válasszak, pedig home officeba és a szomszéd településre átjárva pár óra adminisztrációs munkával meg keresném azt, amit ott is egész napos fizikai munkával úgy, hogy utána kiégek.


Szóval, én reagálom túl és ne adjam fel ilyen könnyen?2022. júl. 27. 08:33
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

"home officeba és a szomszéd településre átjárva pár óra adminisztrációs munkával meg keresném azt, amit ott is egész napos fizikai munkával úgy, hogy utána kiégek"


Akkor mi a kérdés?

Gályázzon itt az, aki nem tud máshova menni. Vagy aki annyira jónak tartja ezt.

Azt nem értem, miért kell tudnod a termékek kódjait? Nem arra való a leolvasó, hogy te csak odatartod, az meg leolvassa?

2022. júl. 27. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha nincs gyereked, sem hiteled vagy tartozásaid, akkor nyugodtan keresgélhetsz más munkahelyet, amíg megtalálod a megfelelőt. Akik azt hajtogatják, hogy "Jaj, ezek a mai fiatalok nem bírnak egy helyen megmaradni, én már 38 éve itt dolgozom!" stb. ezek általában olyan emberek, akik túl korán vállaltak gyereket/gyerekeket vagy nyakig ülnek az adósságban és muszáj egy helyben szopniuk. Ha te nem ilyen vagy, akkor szerintem nyugodtan kereshetsz mást, hiszen nem vagy belekényszerülve. Tapasztalatból mondom, hogy munkát találni nem nagy was ist das...
2022. júl. 27. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 A kérdező kommentje:

#1 azért merülnek fel a kérdések bennem, mert a körülöttem lévők nagyon erőltetik belem és nem igazán támogatják az ilyen döntéseimet.

A termékeknél pedig a pékáruk kódjait kell tudni, a zölségekét és olyan termékekét, amiken nincs vonalkód. Ez kb 200 kód is lehet.


#2 nemrég érettségiztem, 21 éves vagyok és nincs se gyerekem, se tartozásom stb.

2022. júl. 27. 08:45
 4/25 anonim ***** válasza:
66%
Stockholm szindróma. Jobb az ésszerűség pár fokkal szerintem.
2022. júl. 27. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
89%

#1 vagyok.

A körülötted levők a munkatársaidat vagy a családodat-rokonaidat-barátaidat jelentik? Ha ez utóbbiak, akkor mondd nekik, hogy menjenek ők oda dolgozni, ha ilyen csodálatos állásnak gondolják.

Szóval ne törődj senki véleményével. A másik állás eleve jobbnak tűnik, arról nem is beszélve, hogy ebben tönkremész.


A vonalkódos dolgon nagyon meghökkentem és felháborodtam. Pl. Intersparban láttam, hogy ha valaki .... fajta kenyeret/zsemlét/pogácsát stb. vesz, a boltos felismeri a fajtáját, és a saját vonalkód-készletében rácsippant arra, amelyik ahhoz tartozik, így nem kell a 10-15 számjegyű kódot tudnia. Zöldségnél, gyümölcsnél meg le kell mindent méretni, amin nincs vonalkód, és a mérleg ad ki vonalkódos papírt, amit a zacskóra rá kell ragasztani. A pénztáros itt is csak lecsippantja.

Szóval még ugyanez a munkakör is elviselhetőbb lenne más boltban. Dehogy jó állás ez!

Az meg mindennek a teteje, hogy kiabálnak veled, amiért nem tudsz ennyi kódot fejből. Legyen 20 éven át ugyanaz, akkor majd minden kasszás tudni fogja.

2022. júl. 27. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
11%
Te reagálod túl. Menj el valami orvoshoz, nem normális, hogy heti 4x5-8 óra ilyen szinten kikészít. ennél csak nehezebb dolgod lesz az életben.
2022. júl. 27. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 A kérdező kommentje:

#5, ebben az üzletben maximalizálni akarják azt, hogy minél gyorsabban menjen mindez így itt már ilyeneket sem alkalmaznak és ahhoz, hogy még jobb legyen az üzlet minden olyant el engednek, ami az eladóknak a dolgát akár egy kicsit is enyhítené.#6 5 órában nincs szünet, akkor 5 órán át kell raklapokat pakolni, takaritani, kasszázni egyszerre és ha 6-7-8 órában van valaki akkor jár fel óra szünet. Ezen kívül két méteres raklapokat kell pakolni, persze hogy elfaradok ha ennyi xarsagot csinálok egyszerre, ebbe még az is belefárad, aki évek óta ott van mert hallom panaszkodni őket. Nem egy raklap, van hogy 1-2 emberre marad 3-4 bazi nagy raklap és akkor amint végzel ezekkel menj és pakolj húst meg szalámikat, tejtermékeket majd forgasd is át őket, hogy ne legyen annyi maradék a raktárban. Ha meg véletlenül betéved a területvezető, akkor nagyobb halál van, mivel akkor még a takarítás is kétszer annyi, mert amire ránéz annak rendezettnek kell lennie egyből akármit csinál az ember

2022. júl. 27. 10:39
 8/25 A kérdező kommentje:
Oh és lemaradt, hogy a családtagok mondják, mellette pedig azt is, hogy ők is ki bírtak sok nehéz helyzetet és nem kellene egyből mindent fel adnom mert ők sem tették.
2022. júl. 27. 10:40
 9/25 A kérdező kommentje:
Ezek mellé még menni kell kasszába amint hív a rendszer és kiszolgálni a vevők igényeit, akármi a kínjuk. Sokmindent kihagytak amikor odamentem diáknak, de most már bánom, hogy annyira erre alapoztam annó
2022. júl. 27. 10:41
 10/25 anonim ***** válasza:
12%
#7: Ezt értem, de akkor is menj orvoshoz, ezek szerint az 5-8 órából még csak nem is az egész fizikai vagy szellemi megterhelés inkább, hanem a kettő vegyesen. Méginkább orvosra van szükséged.
2022. júl. 27. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!