Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen dolgozni egy gyorsétter...

Milyen dolgozni egy gyorsétteremben? Ott tényleg magának határozza meg az ember a munkanapjait?

Figyelt kérdés

Diákként szeretnék valami munkát nézni a suli mellé, viszont mivel egyetemista vagyok előfordul hogy változik az órarendem. Egy bulin hallottam, hogy a gyorséttermekben az ember diákként maga választhat napot hogy mikor tud menni. Ez igaz?

És mennyi az óradíj diákként? Mennyire nehéz bekerülni?



2023. jan. 7. 14:02
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Mennyire nehéz bekerülni?!

Tudj számolni 😀

2023. jan. 7. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ hol dolgoznál, Mekiben? Ott minimum heti 15 órát kell dolgozni, és minden városban más a minimálbér. Bp-n 1500-1700 Ft-tól van. És valóban ott saját magad határozod meg, hogy mikor mennél be dolgozni, de ezt mindig előre jelezni kell a főnöknek.
2023. jan. 7. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
90%

Egy ismerősöm mekiben dolgozott nyáron. Meg volt adva, egy héten hány órát kell minimum dolgozniuk, azt valamilyen szinten ők oszthatták be. Meg voltak hirdetve műszakok (általában 6 órásak) és azokra kellett jelentkezni. Azt hiszem az éjszakázásért valamivel többet fizettek. Az órabért nem tudom.

Nagyon nem szerette. Konyhán dolgozott, mindig ember hiány volt, csúcsidőben is max 6an voltak, nagyrészt középiskolások. Nagyon le voltak terhelve. Azt mondta, az emberek nagyrésze baromi balfék volt, nem bírták kezelni a gépeket, összerakni a szendvicseket, egyszer a krumpli sózást is meg kellett mutatnia valakinek. Az egyenruha része volt a cipő is, amiből két számmal kisebbet adtak, hiába szólt, hogy ez így nem jó.

A bekerülés feltétele kb annyi, hogy tudj lélegezni :D

2023. jan. 7. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyetemista vagy akkor nem akarsz inkább valami olyan helyen dolgozni ami a szakmádba vág?
2023. jan. 7. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
100%

Én szintén mekiben dolgoztam nyáron, az oraber 1500 Ft volt, plusz este 18 után 30%-kal több (1950 Ft). Szerencsém volt, mert pénztárba kerültem (konyhára nem akartam kerülni), bár így viszont a hülye vevőktől kaptam néha agyverzest.


Két hónapot, június közepétől augusztus közepéig dolgoztam ott, ezalatt nagyon sok volt a diák. A műszak úgy volt, hogy mindig 2 hétre előre meg kellett adnunk, hogy mikor szeretnénk menni (munkahelyi szerverre (?) csináltak nekünk fiókot és azon keresztül). Amit ott bejelöltünk, általában akkor dolgoztunk, ha volt eltérés, az csak "lefelé", tehát olyan nem volt, hogy akkor kellett menned amikor nem akartál, max olyan, hogy bejelöltél valamit de ott már sokan voltak és nem kellett menned. Ja igen, elég fukar volt a vezetés, ha nem volt akkora forgalom, akkor nap közben is simán hazaküldtek néhány embert (bár azt nem értem, miért nem bírták azt a párszor 1500 Ft-t fizetni, mert így is volt bevétel bőven).


Diákmunkaként szerintem nem rossz ha csak pár hónapra mész, bár szerencse is kell ahhoz, hogy ne olyan pozíciót kapj ki, ami nem tetszik. Ha csak pár hónapra mész akkor ez azért is fontos, mert feleslegesnek tartják, hogy mindenhova betanítsanak (nálam legalábbis az volt), ahova első nap kerülsz, a munka 95%-ában ott leszel. Én egy olyan nap mentem először, amikor kevesen voltak kasszában, úgyhogy odaraktak előre, de ha 3 nappal később megyek, lehet konyhán lett volna kevés ember, oda raknak be és az egész nyarat ott húzom le.


A légkör nagyrészt jó volt, meglepő módon a legtöbb műszakvezető normális volt (5bol 4 nagyon jofej volt, a maradék 1 egy korán megkeseredett hülye pits@), viszont a munkatársak között volt egypár "kakas a szemétdombon" (értsd: két évvel idősebb nálam, szóval ő az istenkirály). Én pont fordítva számítottam volna erre.


Kívülről egyszerű munkának tűnik, de amúgy nagyon stresszes, egy egy forgalmasabb nap kb úgy nézett ki a kasszában, hogy 4 órát rohangáltal fel-alá, és orultel ha nem kaptál idegosszeomlást a sok f4sztól. Az első 1-2 hét a legnehezebb, mert a vevőknek nem számít, hogy új vagy, ők csak elvarjak hogy minél gyorsabban kapják a kaját, és bár hamar bele lehet jönni, attól még végig ugyanolyan fárasztó lesz, csak egy kicsit könnyebben megy egy idő után. Egyszóval nem való ez a munka mindenkinek, azóta is ha járok oda havi egyszer/kétszer, folyamatosan vannak új arcok és tűnnek el a régiek, nyáron is volt, aki 3 napig jött, a következő nap csak azért jött be hogy szóljon, többet nem akar jönni.


Pozitívum, hogy viszonylag "biztos meló" és ha kitartó vagy és sokáig ott karadsz, könnyen lehet felfelé lépkedni a ranglétrán (volt 20 éves menedzserünk és az egyik műszakvezeto is 28 körül volt), hogy megedződsz idegileg, és (minden bantas nélkül) hogy megtanulod értékelni az iskolát:)

2023. jan. 7. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!