Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szólni kell előző estig ha...

Szólni kell előző estig ha beteg valaki, hogy legyen helyettesítés. De a betegség nem mindig előző este jön, ez így nem abszurd?

Figyelt kérdés

Ez az elvárása a főnöknek mivel egy nap/egy dolgozó beosztásban vagyunk 12 órában, és ha csak reggel szól a beosztott ember hogy nem jön, akkor nem tud odaérni nyitásra a másik dolgozó akit behív helyette.

Ezt megértem, valahol jogos.

De amúgy nem tudom elfogadni, mert ha este 10-ig semmi bajom, majd reggelre belázasodok és cudarul vagyok, akkor is kötelező bemennem dolgozni, mikor alig élek? Ha be is vánszorgok, abból nem lesz munka, talpon kellene lenni a 12 órában. Az az opció hogy bemegy valaki betegen reggel, de szól a kollégának hogy váltsa le egyből mikor oda tud érni, szintén kiveri a biztosítékot a főnökünknèl, mert hogy aki egyszer bejött az kell hogy végig vigye a napot, adminisztrációs ürügyre hivatkozva, illetve olyat is mondott már hogyha be bírt jönni akkor nem is beteg, maradnia kell estig. Ő maga nem fog beállni dolgozni, nem is ért a munkakörhöz, “csak” tulajdonos.

Hasonló egy emberes munkahelyeken dolgozók, nálatok milyen megoldás van az ilyen esetekre?

tegnapelőtt 19:14
1 2
 1/13 Jon Sawyer ***** válasza:
79%

És ha a másik dolgozó se tud bemenni másnap? Akkor mit csinál a főnök?

"Ő maga nem fog beállni dolgozni, nem is ért a munkakörhöz, “csak” tulajdonos."

Lehet hogy én dolgoztam eddig jobb helyeken (ahol a főnökök is egyszerű dolgozókként kezdték annak idején) de nálam alap hogy egy vezető tisztában legyen a munkával (mit kell csinálni, hogyan, mennyi ideig) amit elvár tőlem. Enélkül nem tisztelem mint vezetőt. Ráadásul saját magával szúr ki mert nem tudja mi az az elvárás ami még reális és mi az ami nem. Ahogy a fenti példa is mutatja.

tegnapelőtt 19:28
 2/13 anonim ***** válasza:
9%

Ezert mentem gyarba.. :)

Sajnos kisletszamu helyen tobbiekkel baszol ki es vegkifejletben masokkal. Ha annyira piszkosul beteg vagy reggel annak tobbnyire mar este is van jele. Sajnos ez igazsagtalansag de sok helyen igy megy, az ember meg sok mindent elvisel mert kell a penz

tegnapelőtt 22:17
 3/13 anonim ***** válasza:
42%

De abszurd. De hàt mit vàrhatunk egy seggarcú tulajtól, akinek csak pènze van, de agya semmi.

Meg mi az, hogy semmit nem tud az adott munkakörről?!Tudtommal van egy olyan szabàly, hogy csak olyan vàllalkozàst indíthatsz, amihez van vègzettsèged.Ilyen tetű munkahelyen nem is szabad maradni!

tegnapelőtt 22:25
 4/13 anonim ***** válasza:

3# Ha üzlete van, ahhoz valóban kell egy bolti eladó és aztán az arra ráépülő üzletvezető OKJ, de ennyi, utána berendezed a boltot, beraksz 1-2 eladót azt’ csá, DE, ha jól tudom, még a végzettség se feltétlen kell a bolthoz, hanem elég, ha egy alkalmazottadnak megvan, gondolom ezért keresnek sok helyen szakképzett embereket eladó pozícióba is, mert amúgy rohadtul nem kellene ehhez a pozícióhoz, kb egy nap alatt betanulja bárki, aki nem segghülye. Mondjuk ez akár a főnökre is igaz lehetne ugyebár, szóval ez csak kifogás, ő nem akar bent dögleni, erre vannak a “csicskái”. Mondjuk ha nem ért semmihez, eleve nem tudom, akkor ki tanította be az első alkalmazottját, mert utána már tanítják egymást, ez oké. De az viccesen hangzik, hogy felvesz egy tapasztalt eladót, megkérdezi, látott-e már pénztárgépet, vágja-e mit kell csinálni egy boltban, mert akkor ő menne is, oldd meg :D

Mondjuk ez csak egy tipp, hogy üzletről van szó, az 1-2 ember / 12 órából tippelek, aztán lehet, valami bonyolultabb.

Egyébként nyilván abszurd, én szinte mindig reggel szólok be a munkahelyemre, ha beteg leszek, mert egyszerűen előző este még nem érzem olyan szarul magam, mint ébredéskor. Persze volt, hogy már napközben olyan rosszul lettem, hogy akkor ott szóltam, hogy másnap tuti nem jövök, de gyakoribb, hogy reggel vagyok a legrosszabb állapotban és akkor tudok szólni, de szerencsére nálunk nincs ez a gond, hogy ne lenne ember helyettem, eleve hárman dolgozunk ugyanabban a pozícióban, de pár másik kolléga is ért a munkánkhoz, ha elúsznának ketten.

Én a helyedben keresnék másik munkahelyet, mert ez tényleg abszurd, hogyha már bemész akkor is legyél bent betegen, gondolom napi bejelentéssel dolgoztok, azért van ez az adminisztrációs dolog, de nehogy már évente pár alkalommal ez gondot okozzon, hogy akkor aznapra két embert jelent be…

tegnap 04:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

2: Velem többször is megesett már, hogy este rosszul éreztem magamat, majd gyógyszerbevétel és alapos alvás után reggel újra formában voltam. De olyan is volt, hogy csak minimális rosszullétet éreztem, és reggelre vagy elmúlt vagy megmaradt, de dolgozni még tudtam tőle, mert annyira gyenge volt. Tehát ezt így nem lehet belőni, nyilvánvaló, hogy fölöslegesen beteget jelenteni sem akar az ember.

Kérdező, a főnököd egy garasoskodó, kizsákmyányoló sz*rházi. Vajon mit csinálna akkor, hogy ha útban a munkahelyre balesetet szenvednél, eltörne a kezed vagy a lábad? Akkor is azt mondaná, hogy márpedig menjél befelé?

tegnap 08:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Ezzel nem tudsz mit kezdeni, max. új helyet keresni. Mindkét oldal érthető, de neki áll a saját pénze a vállalkozásban. Nem tarthat fenn azért egy plusz embert, hogy hátha egy évben tízszer be kell ugrania valaki helyett.
tegnap 10:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
6 Szerintem pedig de, ezt kellene tennie. Egy normális, logikusan gondolkodó főnöknek mindig van egy B-terve az ilyen esetekre.
tegnap 11:11
 8/13 anonim ***** válasza:
15%
7, mennyit kérnél egy ilyen "munkahelyen"? Feladatkör: rendelkezésre állni minden reggel munkára készen. Lehet, hogy évi tízszer le is kell dolgoznod 12 órát. Ez kerül többe vagy egy hirdetést feladni új alkalmazottat keresve? Meséskönyvben sem találni ilyen főnököt aki azért vállalkozik, súlyos milliókat invesztálva az üzletbe, hogy az alkalmazott nehogy megsértődjön. Te sem tennéd, tévedések elkerülése végett.
tegnap 11:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mész be betegen, reggel szólsz. Ha meg a főnök nem ér rá, akkor technikai okok miatt nem nyit ki.
tegnap 16:02
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
8: Én tisztában vagyok, és ha főnök volnék is, tisztában lennék azzal, hogy az egyszerűen nem kivitelezhető, hogy a dolgozó mindig egy nappal előre szóljon, hogy másnap beteg lesz. Ez egy teljesen irreális elvárás. És mondjuk mi van akkor, ha azért nem tud dolgozni jönni, mert éjjel kigyulladt a lakása, csőtörés történt, vagy betörtek hozzá és ezügyben kell intézkednie egész nap? Ezt is lássa előre, és már szóljon a megelőző este?🤔
tegnap 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!