Jogos illetve indokolt a nőkkel szembeni pozitív diszkrimináció a munkaviszonyban?
Diszkriminációról beszélsz ember....
Ne legyél már lyukas.
Az alacsonyabb nyugdíjkorhatárt nem tartom jogosnak, szerintem egyformának kellene lennie. Egyébként a fidesz messze nem azért vezette be, mert annyira szeretné a nőket, inkább valamiféle ákosi princípium lehetett a háttérben ("nem építünk óvodákat, inkább maradjon a nagyi unokázni akkor is, ha így kevesebb lesz a nyugdíja, a nőket úgyis csak a gyerek érdekli").
Azt se tartom jogosnak, hogy reggel 10-15 percet késsen, de nálunk egyformán cseszték le az embert az ilyenekért, nemre való tekintet nélkül.
A "napkozben a beteg gyerek miatt el kell mennie varatlanul a gyerekert" nem a nők pozitív diszkriminációja, hanem a szülőké a gyerektelenekkel szemben, ami önmagában még nem lenne gond. A gond az, hogy sokszor a házasságban élő nő is kvázi lányanyaként viselkedik és csak ő megy a gyerekkel táppénzre, mert hát "a Béla a családfenntartó, mert ő keres többet, nem veszélyeztetheti az állását", és leszarja, hogy ezzel minden más nőt is másodrendű munkaerőnek állít be, mert elterjed a vélekedés, hogy a nők mindig kiesnek a melóból a gyerek miatt, a férfiak meg nem, így aztán tényleg a férfiak keresnek többet.
Ennyi? Most vagyok 29, szerintem nekem már nem nagyon lesz nyugdíjam. Azt sem tudom, hogy miért van ez a korhatár különbség, mióta és hogy szavazhatott-e a nép róla.
Olyasmit versz le a nőkön, amiről egy csomó faszi döntött.
Engem jobban érdekel, hogy miért kap a fél éve az irodában dolgozó férfikolléga többet, mint én, amikor lassan 9 éve ott dolgozom, ő meg se tud szólalni idegennyelven, és nekem kell megtanítanom neki egy csomó dolgot.
Mert még sok víz lefolyik a Dunán, mire nyugdíjas leszek, de ez egy mai probléma.
Mert még sok víz lefolyik a Dunán, mire nyugdíjas leszek, de ez egy mai probléma."
Te soha az életben nem leszel nyugdíjas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!