Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pálinkának milyen gyógyító...

A pálinkának milyen gyógyító hatásai vannak, miben tapasztaltátok? L.

Figyelt kérdés
2019. aug. 23. 20:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
31%
De egyébként hihetetlen, hogy még manapság is sokan ennyjre tudatlanok, hogy ennyjre alap dolgot nem tudnak, hogy az alkohol 7o% alatt nem fertőtlenít. -Oke hogy régen nem ismerték ezt a tényt az emberek, nem volt internet, adták egymas ak az infot, de könyörgöm emberek, 2019-ben ilyet benyögni, hogy jó a baktériumok és a gyomorrontás ellen..Te jó ég
2019. aug. 23. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/29 anonim ***** válasza:
41%
#4 akkor gondolom a homeopátiában is hiszel :D
2019. aug. 23. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

13-mas, arról nem is beszélve, hogy úgy próbálja kritizálni az otthonfőzőket, hogy neki sincs fogalma az egészről. Ugyanis lepárlás során a metil és etilalkohol nem különül el egymástól, ez egy tévhit, azok párolgási pontja annyira közel áll egymáshoz, hogy nem szétválasztható! Terjed ez szájról-szájra ugyan, hogy kisüsti eljárásnál a 2. főzés (tisztázás) során a lefolyó párlat eleje (amit "rézelejének" is szokás csúfolni) azzal a metilalkohol elválasztás történik meg, de ez nem igaz. A főzés során a frakciókat különítjük el egymástól, az előpárlatot és az utópárlatot a középpárlattól (ami a pálinka). Ezt azért kell megtenni, mert e kettő belerondít (ízben, illatban) a végeredménybe, nem azért mert ha nem tesszük meg, akkor "metiles" lesz a pálinka és belehalunk vagy megvakulunk. :D

Szóval lehet szapulni az otthonfőzőket, mert vannak köztük olyanok bőven, akik adnak is erre okot, de akkor tessék megismerni azokat, akiket szapulunk és legyünk pontosan tisztában azzal, hogy mi a problémánk velük. Mindig ismerd részletekbe menően azt, akit/amit elutasítasz/utálsz/kritizálsz stb. Az otthonfőzők közül az, aki valami irdatlan sz-rt gyárt, ált. már a cefrézés során hibázik, (mert hogy azon múlik a végeredmény, a főzéssel elvenni lehet csak a végeredményből, hozzátenni nem lehet, javítani so-so mondjuk úgy, szintén nem lehet, ami azért csak so-so, mert egy enyhén ecetesedésnek indult cefrét több módszerrel is lehet javítani még, többek között akár a főzés során nagy odafigyeléssel, hosszú elő és utópárlati elválasztással kimenthető, csak a végeredmény lesz jellegtelen s hát jóval kevesebb mint lehetett volna). A cefrézés mellett ált. hibáznak a főzés során is, előpárlatos és/vagy utópárlatos pálinkát gyártanak, az előpárlattól lesz karcos, kaparós és hígító szagra emlékeztető a párlat, az utópárlattól lesz nehéz, bűzös a párlat, sokaknál mint egy búvár, úgy viselkedik, épp hogy megittad, már vissza is akarna jönni.


Én a pálinkának semmilyen gyógyító hatását nem tapasztaltam, igaz nem is keresem benne, azért szeretem, mert az egyik legtisztább párlat, tisztán gyümölcsből és így annak jellegét adja vissza, illatát, ízét, aromáját. Azt én is sokaktól hallottam, hogy fogfájásra alkalmazzák, nálam nem vált be, sőt rosszabb tőle! Ha valaki ebben leli az örömét, ez a hobbija, avagy akár a hivatása, hogy pálinkát főz ill. cefrét gyárt, majd az eredmény olyan, hogy azért elismerést kap, akár csak haveroktól, ismerősöktől rokonoktól vagy akár egy verseny során, annak a lélekre gyakorolt hatása mindenképpen pozitív, hisz elismerik a "munkáját", a hozzáértését, ez szerintem épp elég, ha "gyógyító hatásról" beszélünk, ebben az egyébként kudarcokkal teli világban, nem?

2019. aug. 24. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/29 Phoney ***** válasza:

A pálinka egyetlen jelentős hatóanyaga az etanol, ez pedig egy idegnyugtató szer. Sok ember van, aki gyakran betegszik meg mentális okokból (szorongás, stressz), náluk elképzelhető, hogy a nyugtatószer segít, illetve mint minden nyugtató, az alkohol is kiváló placebo-szer (ti. az ember sokkal jobban gyógyul, ha hisz benne). Ezen túl gyakorlatilag nincs gyógyhatása.


Nagyon aranyos például, amikor a megfázást „gyógyítja” „fertőtlenítéssel”, gondolom az ilyen emberek az orrukba öntik, vagy az a 0,1-0,2%-os véralkoholszintjük fertőtleníti ki a felső légutakat...

2019. aug. 24. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/29 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha zsíros kajától émelyeg a gyomrod arra szerintem egy féldeci jó pàlesz segítség lehet. Néha alkalmaztam nekem segített. Más gyógyhatása nem igen van.
2019. aug. 24. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/29 anonim ***** válasza:
tényleg szivatásnak hangzik hogy régről milyen "jó" tippek maradtak meg, hogy a gethes megfázós betegségre is milyen jó hogyha pálinkát iszik valaki és utána bebújik a takaró alá aludni és hasonlók. mire vége a vírusos betegségnek tényleg meggyógyul, de ha nem lépte volna ezt meg sem lenne rövidebb a folyamat :D amit még itt nem nagyon látok és talán lehet benne valami (bár lehet ez is ugyanolyan belemagyarázás) hogy a gyomorkeserűk és gyógynövényes likőrök kategória javítják az emésztést vagy mi
2019. aug. 24. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/29 anonim ***** válasza:
Placebo. Ha hiszel benne, segít, ha nem hiszed, akkor nem. Ilyen egyszerű ;)
2019. aug. 24. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/29 anonim ***** válasza:
A pálinka egy valamire jó, de arra tényleg ( tapasztalat ) ha beszárad vagy eldugul a nyomtatód patronja első osztájúan kidugítja. Szószerint csak egy pici csepp kell a fúvókákra és látni ahogy szívja kifelé a festéket belőle.
2019. aug. 24. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/29 Fodor István Ferenc ***** válasza:
49%
Nem véletlenül isszák kaja előtt. Elősegíti az emésztést, továbbá lehúzza a vérnyomást. Ez nálam már csak múlt időben alkalmazott, mert miután 34 évvel ezelőtt már napi 7 decinél tartottam + 3 liter bor kísérőnek, így "lehúztam a rolót" és azóta nem ittam alkoholt. Szóval az óvatosság azért nem árt az alkalmazásánál.
2019. aug. 25. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/29 anonim ***** válasza:
36%
A pálinka is alkohol, ami növeli a vérnyomást. Nincs vérnyomáscsökkentő hatása, bizonyítottan nincs. Ez is egy tévhit. 1 feles az emberek elsöprő többségénél nem okoz a vérnyomásban változást, 2-3 feles (pálinka!!!) pedig növeli a vérnyomást! 1 deci vörösbornál figyelhető meg csupán egy nagyon csekély mértékű vérnyomás csökkenés, (annak van egy halovány alapja!) de efelett a vörösbor is ugyanúgy, ahogy a többi alkoholos ital, növeli a vérnyomást! Minek után érint a dolog, így tudom és tapasztaltam is.
2019. aug. 25. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!