Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Párolt párizsi szelethez...

Párolt párizsi szelethez tarhonyával/rizzsel milyen bor illik, fehér, ugye?

Figyelt kérdés

#bor #rizs #tarhonya #párolt párizsi szelet
2019. aug. 31. 05:41
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Tök mindegy, mert már a tarhonya se való hozzá.
2019. aug. 31. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán: mi az a "Párolt párizsi szelet"?


Panírozott húst hogy lehet párolni?

2019. aug. 31. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
Tarhonya borral? Lemaradtam valamiről?
2019. aug. 31. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem ezt a párolt párizsi szeletet. Eléggé moslék lehet kirántani, aztán vízzel felönteni és megfőzni. Leázik a bunda. Fúj.
2019. aug. 31. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
Tömlős sajt illik hozzá.
2019. aug. 31. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
77%

Ha csirkébôl készül inkább fehér, ha vörös húsból, pl. disznó, akkor inkább vörös. De csakis száraz borok, ne édeset válassz.

De mi az a párolt párizsi szelet???

2019. aug. 31. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Ahogy valaki írta is, a palacsintatésztában kirántott húsokat lábasban szépen egymásra rakni, vízzel felönteni, és meg egyet buggyantani rajta.

Szerintem finom, nagyanyámtól tanultam. Rizzsel se rossz, de hát nem vagyunk kínaiak, jobb a tarhonya.

Ha vörös húshoz vörös bor, akkor jó, legyen az. Nem is tudom, miért, fehérre gondoltam. Lehetm hogy a színe miatt talán.

Köszönöm.

2019. aug. 31. 15:24
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
Undorító. Pedig nem szoktam kajára ilyent mondani.
2019. aug. 31. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

8

Pedig finom, komolyan.

2019. aug. 31. 16:22
 10/10 A kérdező kommentje:

Én disznóhúsból csinálom. Vékony szeletekre vágom a húst, inkább kisebb darabokra, mert jobban szeretem a héját, és kisebb darabokkal több lesz.

A húst klopfolás után sózom, lisztezem. Sűrű palacsintatésztába mártva zsiradékban kisütöm. A kisütött húsokat egy lábasban szépen rétegesen sorokban egymásra rakom. Ha van, akkor csontlével, ha nincs, akkor sima vízzel felöntöm, hogy ellepje a húsokat.

Még egyszer felforralom, összerottyantom a lábasban lévőket.

Szerintem finomabb, ha jó pirosra-barnásra sülnek a húsok.

2019. szept. 2. 04:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!