Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ki lehet érezni valahogy a...

Ki lehet érezni valahogy a pálinkából a ciánt? Szagban vagy ízben esetleg?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy kaptam valakitől ajándékba szilva pálinkát, ő főzte. Tudom, mert mondta, hogy ő bizony nem szokta kimagozni, "minek azt..".

Mondtam neki, hogy a cián miatt kell, de csak legyintett rá.

Megkóstoltam, finom, nincs rossz szaga és jó az íze is. Meg merjem inni?



2019. nov. 18. 20:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem cián van benne, hanem legfeljebb nitrobenzol. Ha nem érzed az illatát vagy ízét, akkor nyugodtan megihatod.
2019. nov. 18. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Sokan nem magozzák ki a szilvát, de mivel a magok a hordó aljára süllyednek, főzéskor egyszerűen leöntik a cefrét a magok pedig a hordóban maradnak, így nem kerül a pálinkába.
2019. nov. 18. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A nitrobenzol-nak milyen a szaga vagy illata? Az a bizonyos "technokol" szag? Mihez hasonlít?

2019. nov. 18. 21:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A nitrobenzol a keserűmandulára emlékeztető illatú ill. a megrágott vagy összetört almamag aromája ilyen kissé kesernyés. A mandulának nevezett fagylaltot szokták vele ízesíteni.
2019. nov. 18. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
48%
Igen, az a bizonyos technokol-szag. De mivel nem érzed se ízén, se szagán, a pálinka tiszta. Pont most láttam róla egy műsort. Átment még különböző folyamatokon. Megihatod nyugodtan.
2019. nov. 18. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Phoney ***** válasza:
100%

Az orvostudomány történetében nem ismert olyan eset, hogy valaki ciános pálinkával mérgezte volna meg magát. A pálinka ciántartalma kevés az akut mérgezéshez. A pálinka „ciántartalma” címén a hidrogén-cianidod szabályozzák, jellegzetesen fanyar mandulás íze van. A mérgező ciántartalmú pálinka közel ihatatlan.


A technokolszagoh semmi köze, az etil-acetát, ami a cefre ecettaratalmával, illetve az előpárlatossággal függ össze.

2019. nov. 18. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az utolsó különösen hasznosnak tűnik.


Akkor nem fogom vissza magam.. :D

Bár úgyse húzóra iszom majd meg, csak apránként, így azért eloszlik.. :)

2019. nov. 18. 23:47
 8/10 mindentudó99 ***** válasza:
Technokol szag mastól van. Agyon cukrozott cefrénél forul elő ha nem savazzák.
2019. nov. 20. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia Mindentudó! Pont egy pálinkafőzdéről láttam műsort (Borbás Marcsi), ott hallottam ezt a technokol-szagot. Nem hinném, hogy agyoncukrozták volna.

Nem akarok okoskodni, csak azt írom le, amit láttam. Sokszoros díjnyertes főzdéről beszélek.

2019. nov. 20. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mindentudó99 ***** válasza:
Igaz. Az lemaradt hogy a savtartalom nélküli gyümölcsel is előfordul. Cukrozás nélkül is. Szilva v. sárgabarack pl . Sav nélkül könnyebben romlik a cefre.
2019. nov. 20. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!