Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mit gondoltok ha alszeszbe...

Jojo1200 kérdése:

Mit gondoltok ha alszeszbe raknék gyümölcsöt finomabb lenne a pálinka?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy jellegzetesebb illatanyaggal rendelkezne.
2020. jún. 6. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valamivel zamatosabb lesz tőle, hasonlóan mint az aromakosárban lévő gyümölcstől. Én almába szoktam nyers vagy aszalt darabokat dobálni a második főzéskor és érezhetően erősebben alma ízű/illatú lett a végeredmény, mint amit csak simán főztem.
2020. jún. 6. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hány literhez mennyi gyümölcsöt szoktál tenni? Lehet ezt én is megpróbálnám majd, hogy tisztázáshoz tenni ha tényleg ad neki egy kis aromát, illatot. :)
2020. jún. 7. 04:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

70 literes a főzőm, tehát kb 65 literhez 3-4 szem almát teszek megpucolva, kimagozva, feldarabolva, vagy 2-3 marék aszaltat szórok bele. Természetesen minden főzéshez frisset.

Persze ez nem szentírás, talán többet is lehetne tenni bele, de nem szeretek ekkora mennyiséggel kísérletezni, kisebb főzőm meg nincsen.

2020. jún. 7. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Köszi.
2020. jún. 7. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad, nem véletlenül kell újból lefőzni az alszeszt. Ha az alszeszbe teszel gyümölcsöt akkor egy hibrid alszeszt kapsz újból
2020. jún. 7. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább az ágyas pálinka készítést preferálom, mint az alszeszbe cukor tartalmú bármit belerakni. Nyilván csak a megszokás miatt idegenkedem tőle, és nem gondoltam rendesen végig a folyamatokat, amiket okozhat...
2020. jún. 7. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
75%

Így igaz, nem szabad kvázi megágyazni az alszeszt, lehet, hogy hoz több aromát, de kellemetlen, elsősorban nehéz ízt és illatot is hoz magával. Leginkább ahhoz tudom hasonlítani, mint egy erősen utópárlatos pálinka vagy ha vetemedsz ilyenre, mintha a lefolyó alszesz első pár deciébe belenyalnál. No most a többség eleve ezt szereti és ezt issza, illetve nem! Ezt issza! Hogy ezt szereti-e, az akkor dől csak el, mikor először iszik olyan pálinkát, ami nem utópárlatos, de tapasztalatom az, hogy ebben az esetben is a fogyasztóknak legalább a fele jobban preferálja az utópárlatos pálinkát, jellemzően egyébként inkább az idősebbek, de hát ez sztereotípia... :)

Azt lehet, hogy főzés során az üstbe teszel gyümölcsöt, de ez az alszesszel ne érintkezzen, egy erre gyártott kosárba tedd, ami nem lóg bele az alszeszbe, esetleg ha nem kivitelezhető, akkor vegyél olyan aromatornyot, amibe lehet gyümölcsöt is pakolni. Ha házilag akarsz ilyet készíteni, és van lehetőség ezt az üstben rögzíteni, pl. keverőszáras és a hajtásra tudod akasztani, akkor rézdrótból lehet egy kosarat hajtogatni. Ekkor csak a gőz járja át a gyümölcsöt, abból némi plusz aroma átjut, de főtt gyümölcsízt, kompótízt viszont nem kölcsönöz a pálinkának, nehéz ízeket, illatokat sem.

2020. jún. 9. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!