Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen gyümölcsöt ismertek...

Milyen gyümölcsöt ismertek pálinka főzéshez, amihez nem kell cukrot adni?

Figyelt kérdés
Lényeg hogy jó minőségű pálinka legyen.
2017. febr. 22. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Bármelyik édes, lédús gyümölcs. Szilva, barack, körte, cseresznye.
2017. febr. 22. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Barackból milyen fajta barackot ajánlasz:o
2017. febr. 22. 15:24
 3/10 Phoney ***** válasza:
100%

Semmilyen gyümölcshöz nem KELL cukrot adni. Pontosan azért kezdtek 3-400 éve a gyümölcsfölöslegből pálinkát csinálni, nem pedig gyümölcsbort, mert nem volt mivel cukrozni, és ami kb. 10%-nál gyengébbre erjedt ki, azt pálinkának lefőzve lehetett eltartani.


Ha az a cél, hogy X kiló gyümölcs minél több pálinkát adjon, akkor szőlő vagy szilva. De nem ad olyan rosszul a többi klasszikus gyümölcs sem (kajszi, meggy, alma, körte).


A minőség nem a gyümölcs fajtájától függ (legalábbis a fentiek közül), hanem a gyümölcs minőségétől, a szakszerű cefrézéstől és lefőzéstől. Persze általánosságban a magas cukor- és savtartalmú gyümölcsök erjesztését nehezebb elrontani.

2017. febr. 22. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
A kifőzést nem hiszem hogy elrontom mert pálinkafőzőhöz vinném.
2017. febr. 22. 16:07
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

#2: Természetesen jó érett kajszibarack! ;)


Nem mellesleg: ha valamihez cukrot is adnak, az már hivatalosan sem minősül pálinkának.

2017. febr. 22. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
58%

Eperfa termése. Málna. Gyakorlatilag bármiből lehet pálinka.


A jó pálinkához viszont jó cefre kell! Az kevés, ha elviszed kifőzetni. Carból várat ott se építenek.

Előbb olvass utána, hogy miből és hogyan kell jó minőségű cefrét erjeszteni. Elrontani ugyanis nagyon egyszerű. :(

Megfelelő erjesztő edény, hőmérséklet, stb. Azt se árt, ha tudod, hogy adott gyümölcsből mit tehetsz bele. (Magház, héj, vagy csak a gyümölcshús.)


OK, hogy falun a rohadt, kukacos cseresznyétől a dinnyehéjig mindent raknak bele, és olyan 78 fokos páleszt főznek, hogy ki tudod mosni benne az ecsetet a tavalyi kerítés festés után, de ki issza azt meg.

2017. febr. 22. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
szóval a magot szedjem ki a gyümölcsből?
2017. febr. 22. 16:46
 8/10 anonim ***** válasza:
ma 16:19 Azért mert te csak olyat ittál attól még nem kell álltalánosítani. Én pl csak egészséges mosott gyümölcsből csinálom beállított savtartalommal a cefrét. Sz.r pálinkát az főz aki nem ért hozzá és nem is akar
2017. febr. 23. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
23%
Egyébként igen magozd ki. De pl házilag birsalmából nem tudsz pálinkát főzni. De ha teszel cukrot hozzá ha szabad ha nem a legjobb házipálesz készül a birsalmából.
2017. febr. 23. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

" házilag birsalmából nem tudsz pálinkát főzni "


Ezt ugye nem gondoltad komolyan? :)

2017. jún. 1. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!