Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi történ ha a cefre erjedés...

Levente87 kérdése:

Mi történ ha a cefre erjedés befejezése elött fözzük ki pálinkának?

Figyelt kérdés

Sziasztok... persze tudom meggyujtok 1 gyufat es ha vegig leegett akkor az erjedes befejezodott es mihamarabb ki kell fozni... csupan kivancsisagbol mi van ha hamarabb fozzuk ki? Vesztunk a mennyisegbol is es a minosegbol is? Vagy mas problema is felmerulhet?

Konkretan körtéről lenne szó...

Válaszokat előre is köszönöm



2022. szept. 25. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs kierjedve a cefre és akkor főzöd le, akkor egyrészt kevesebb alkoholt kapsz eredményként, másrészt a benne lévő maradék cukor le tud karamellizálódni az üst falára.
2022. szept. 25. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
35%

Hova sietsz ??

Megy a vonat ?

2022. szept. 26. 05:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem csak nem tudja, hogy lehet-e már főzni.

De ha ilyen határeset, érdemes megturmixolni fúrógépbe fogott szerkezettel, akkor még újra beindul 1-2 napra. Főleg, ha nem géppel lett apróra darálva. Az erjedés fokából is látni, hogy mennyire van kiforrva.

Ha nincs teljesen kiforrva, attól a mennyiség csökken, de a minőség akár még javulhat is, ha a cukor nem zavar be. Lévén, hogy adott aromaanyag kevesebb alkoholban oszlik el.

2022. szept. 27. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 mindentudó99 ***** válasza:
Felhabzik felfut főzéskor
2022. szept. 29. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!