Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Lerakódás a fehérbor alján?

Lerakódás a fehérbor alján?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék nem bolti üveges borokat, hanem termelőit, venni/fogyasztani. De szinte 10-ből 10-szer találkozom ezzel a jelenséggel. A bor alján vagy pehely vagy kristály szerű kiválás keletkezik. Mi ez, mi okozza?

2022. dec. 9. 19:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Borkő. Dekantálj.


[link]

2022. dec. 9. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Jó cikk, köszönöm szépen. Megnyugodtam. Nagyon féltem, hogy valami derítö, vagy valami tisztító anyag maradványa. Érdekes, hogy üveges bornál soha nem tapasztalható. De talán tényleg jó helyről származó borokkal fordul elő.
2022. dec. 9. 22:59
 3/4 mindentudó99 ***** válasza:
A derítő is természetes anyag
2022. dec. 10. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nálam ezek a szerek már nem képezik a klasszikus borászat kellékeit, ha egy mód van rá tartózkodom mindentől, ami nem szőlő, must, bor.
2022. dec. 11. 10:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!