Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkoholmentes sörökben ti...

Az alkoholmentes sörökben ti is éreztek "nedves szalma ízt"?

Figyelt kérdés

Akárhányat kóstoltam mindben érződött csak különböző mértékben.

(pl. Szalonban nagyon, Heinekenben alig.)



2023. márc. 6. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. márc. 6. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem .

Illetve nem tudom, mert nem ettem még nedves szalmát :)

2023. márc. 6. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Van valami hülye mellékíze az biztos, azért nem is iszom. Kipróbáltam jópárat, egy se ízlett, úgyhogy feladtam.
2023. márc. 6. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Én nedves szénát szoktam rajta érezni. Kivéve a Borsodit, azon nedves lucernát.

:)

2023. márc. 6. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem minden alkoholmentes sörnek van egy pocsék mellék íze:(
2023. márc. 6. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én késő őszi nedves maláta palántákat érzem utána a számban.
2023. márc. 6. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én gejl édes vegyszer ízt szoktam érezni a legtöbbön, amit kostoltam.
2023. márc. 6. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is valami idegen íz a meghatározó, valahol a méz-bocskorszíj tengelyen.
2023. márc. 7. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Öblítőíze van
2023. márc. 7. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért van fura íze, mert lényegesen egyszerűbb és olcsóbb eljárás a desztilláció, mint a szűrés. Ki is lehetne szűrni az alkoholt, fordított ozmózissal a sörből és akkor szinte ugyanolyan íze lehetne, mint az alkoholosnak (nem teljesen, mert az alkohol is ad egy ízt mindennek, még ha csekély mértékben is van jelen az italban). Gondolhatjátok, hogyha egy alkoholos ital fel van főzve, annak az íze megváltozik, hiába alkalmaznak vákuum-desztillációt, amivel jóval alacsonyabb hőfokon kinyerhető az alkohol, attól még annak íze megváltozik. Továbbá a komló íze szinte azonnal "eltűnik", amikor elkezdik a sört forralni. Ezt ugyan vissza lehetne pótolni, de ez jelentősen megemelné az alkoholmentes sörök árát, eleve már egy mutatvány az, hogy ugyanannyiba kerül a mentes, mint a sima, mert többletköltséggel jár a mentes sör!
2023. márc. 13. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!