Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Honnan tudom, hogy mitől megy...

Honnan tudom, hogy mitől megy tönkre a cefre? Mikor nem érdemes kifőzni?

Figyelt kérdés

Először életemben próbáltam cefrét készíteni és sárgadinnyéből készült.

Már majdnem 1 hetes és most távolítottam el penészt. Most tudtam meg, hogy kellet volna savat hozzá adni mivel a dinnye alacsony sav tartalmú. Nem tudom mi pontosan a cefrékben a rossz szag, de milyen illatú egy jó cefre?

Az nagy baj, hogy mivel keveset készítek ezért a hordónak csak az 1/3 van megtöltve?



2023. aug. 6. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:
15%
100 liternel kevesebbet senki se foz ki.
2023. aug. 6. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
15%

Ha forrás után minél hamarabb kifőzöd nem romlik meg,nem kell savazni.Sárgabarack nagyon hajlandó rá.

A sárgadinnye pálinkánál készülj hogy nem lesz túl ízes, inkább uborka íze lesz kevés az aroma anyag tartalma. Ha hosszabban tárolod tele kellene rakni a hordót.Kavarni naponta egyszer vagy kotyogó kell bele.

2023. aug. 6. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell kavarni, elég körözni, lemegy a bunda. Ki se kell nyitni, fölösleges mozdulat, és fertőzést kockáztatsz vele, meg fölöslegesen beoxidálod a cefrét (nincs co2 párna, elegy van). A hőmérséklet stabilitása még olyan, hogy rengeteget ad hozzá, ha valóban stabil.
2023. aug. 7. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 mindentudó99 ***** válasza:
Nekem meg nem sikerült dinnyéből csinálni kétszer próbáktam.
2023. aug. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!