Melyik kivitelű Guinness sörben van golyó és miért?
Idézem neked a googlét...
"a golyózás oka, hogy a Guinness egyszerűen kevésbé szénsavas, így jót tesz neki a tuning. A műanyag golyón két lyuk van, a nagyobbikon keresztül a gyártás során nagy nyomással nitrogént töltenek, majd lezárva a dobozba teszik"
2
Idéztem..
A lényeg,hogy amikor kibontják a sört abból a golyóból a nitrogén belejut az italba.
Ahogy fentebb is írták, nitrogén gáz van benne, mely kemény, hosszan tartó habot hivatott eredményezni. A gázt gyártás során hozzáadják, a dobozos verziónál használják a "pingpong labdát". A cél, hogy a gáz csak a kinyitás pillanatában adódjon hozzá, ne gyűljön fel a tetején elillanva a kinyitáskor. Kinyitásig a dobozban lévő nyomás benne tartja a gázt a golyóban.
Elvileg az régi időkben, mikor még kézi pumpálós sörcsapok voltak, a csapolás során adódott hozzá lényeges levegő a sörhöz, amitől az habosabb volt. A mesterségesen hozzáadott nitrogén ezt hivatott valamennyire leutánozni.(A levegőnek ugyebár nagy része nitrogén)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!