Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A meggypálinkát olyan savanyká...

A meggypálinkát olyan savanykásnak kell eképzelni, mint maga a gyümölcs?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy üvek jó minőségű pálinkát, és a meggy jutott eszembe, azt még nem kóstoltam, de magát a gyümölcsöt szeretem, viszont nem nagyon tudom elképzelni, hogy maga a pálinka milyen lehet belőle. Nem annyira standard, mint a szilva vagy a barack.

#pálinka #meggypálinka #Agárdi pálinka #Árpád pálinka #Márton és lányai pálinka #Egy csepp pálinka
jan. 23. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem savanykásnak mondanám, de érdekes íze van, megismerni a meggyet. Nekem bejön. Esetleg térj be valahová és igyál egyet.
jan. 23. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Benne van a meggy fanyarsága, de közben meg édeskés inkább. Legalábbis amit én ittam és fel tudom idézni. Nekem bejön, bár ha pálinka, akkor nekem a szilva az alapértelmezett íz.
jan. 23. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Ennél jobbat nem igen fogsz találni. A Brill pálinkaház díjnyertes és elismert főzde. Az ízét megtalálod a leírásban.

[link]

jan. 23. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Dehogy.
jan. 23. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Megittam nyáron egy üveg házi meggyet, de savanykás az nem volt, viszont jó erős.
jan. 23. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Phoney ***** válasza:
Olyan savanykásnak semmiképpen, de (a szilvához hasonlóan) stílustól függ, hogy van-e fanyar jellege vagy nincs. A fanyarkásat könnyű elrontani (pontosabban inkább nehéz belőni, hogy kiegyensúlyozott legyen), úgyhogy az igazán jó meggypálinkák közt ritka az ilyen.
jan. 23. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
A savanykás ízt a nem megfelelő erjesztés és lepárlás okozza, amikor esetleg ecetsav kerül a párlatba. Viszont szokás kevés összetört maggal erjeszteni a cefrét és akkor lepárlásnál a magból kioldódó nitrobenzol egy része is átkerül a főpárlatba.
jan. 23. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
A behasthagalt márkákkal mellélövök?
jan. 23. 20:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyeltalán nem savanyú.
jan. 24. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Az általad felsorolt márkákból csak Agárdi pálinkát ittam eddig.

Én hibátlannak találtam, de tartózkodnék attól, hogy akár elhelyezzem őket egy minőségi skálán, mert nincs átfogó személyes tapasztalatom. Az Agárdit amúgy tudom, hogy a jobbak közé sorolják, meg volt év pálinkája is valamikor, azért is kóstoltam meg először.

De azt is tudom, hogy címeket, érmeket, kitüntetéseket bárki venni is tud magának, ha akar.

Az ár szerintem segít eldönteni, meg ha ránézésre is látod, hogy igényes a címkéje, megjelenése. Meg ha nem minden íz egységes árú az adott márkánál, hanem eltérések vannak, akkor sanszos, hogy tényleg azért van, mert a gyümölcsök ára is eltérő.

Az igazi pálinkák 45-50%-os alkoholtartalmúak, ami 35-40%-os, azok általában nem csak alkoholtartalmat tekintve gyengébbek, hanem minőségben is.

jan. 24. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!