Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mely időszak / évszak alkalmas...

Mely időszak / évszak alkalmas a tömény szeszesitalok fogyasztására?

Figyelt kérdés
Az orvosok, szakemberek szerint télen nem javallott a tömény szeszesitalok fogyasztása a kihülés miatt. Véleményük szerint nyáron szintén nem, mert a hőség miatt kockázatos.

aug. 3. 16:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Mind
aug. 3. 17:42
 2/15 anonim ***** válasza:
92%
Ha mértékkel iszol, és nem az utcán, akkor tök mindegy, hogy mikor
aug. 3. 18:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ésszel bármelyik évszakban. Ész nélkül egyikben sem.
aug. 3. 18:42
 4/15 Phoney ***** válasza:
87%

Mivel semmiképpen nem ajánlott a töményet olyan durva adagolásban fogyasztani, hogy sörrel-borral elérhetetlen véralkoholszinteket produkálj vele, ezért az évszakok szempontjából tökmindegy, hogy tömény vagy nem tömény alkoholt iszol.

Évszakok szempontjából az a lényeg, hogy szélsőséges időjárásban még veszélyesebb sakálrészegnek lenni, mint egyébként.

aug. 3. 19:28
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
Már miért fenyegetne a kihűlés télen a tömény fogyasztása miatt? Nyáron meg a hőség miatt miért kockázatos?
aug. 3. 19:56
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik alkalmas rá. Mindig van rá indok és megfelelő hely.
aug. 3. 20:36
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Tomenyet egyik orvos se javasol egyik evszakra se. A tobbi a te dolgod.
aug. 3. 20:38
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

5

Nemcsak a tömény; minden alkoholos ital fokozza télen a kihűlés kockázatát...Egyszer télen-, olyan ~ 20 °C körül lehetett. Föl is voltam öltözve rendessen. Bundás bakancs, jégeralsó, kesztyű, sál, sapka vastag téli kabát..Kint a szabadban megittam egy doboz sört. Rövid időn belül úgy végig futott rajtam a hideg, hogy azt hittem menten megfagyok. Elkezdtem futni. Kellett vagy negyed óra mire helyre jöttem.

tegnapelőtt 07:05
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Már miért fenyegetne a kihűlés télen a tömény fogyasztása miatt?"

Mert hamis hőérzetet ad, ahogy kitágulnak tőle az erek, emiatt úgy hűlhetsz ki hogy észre sem veszed,

"Nyáron meg a hőség miatt miért kockázatos?"

Mert az alkoholnak egyebek mellett vízhajtó hatása is van, szóval nagy hőségben növeli a kiszáradás kockázatát.

tegnapelőtt 08:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki iszik nem foglalkoztatja az évszakok.
tegnapelőtt 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Az igaz, hogy a fedél nélküli felebarátaink (hajléktalanok) képesek ,,megszelídíteni" a fagyállót, azaz olyan helyen, olyan módón és pont annyi ideig...

Az utóbbi (szemmosásos) esetet a saját két szememmel láttam két hete! NEM akarom kipróbálni, csak elméleti a kérdés!

A Kalinka vodka tényleg nem tartalmaz sem cukrot, sem ásványi anyagot csak ioncserélt vizet és etanolt? Alkalmas lehet bakelit lemez tisztítására?

Jelenleg gyógyszertári alkohol és desztillált víz keveréklel tisztítok, de arra gondoltam, ez ugyan az és olcsóbb.

Az ilyenféle 50 literes műanyag ballonok alkalmasak e borkészítéshez (hogy ebben forrjon ki a bor)?

Nem oldódnak ki belőle valamiféle olyan anyagok amik nem kívánatosak például a borban?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!