Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A fiatalok miért szeretik...

A fiatalok miért szeretik ennyire a vodkát?

Figyelt kérdés

Lényegében színtelen - szagtalan ital. Van egy karaktere, de úgymond íze alig. Nem olyan, mint egy whiskey, fekete rum, jäger.

Azért fura ez számomra, mert úgy látom, borokból épp az illatos, ebben a korban és ízlés mellett jóivásúnak tartott borokat keresik: édes borok (nyilván a pénztárca szűkössége miatt a cukrozott, ezer forint körüli édesek), szárazból is a könnyedebb, "csajos" fajták csúsznak, mint az irsai vagy a sauvignon blanc.

ma 08:43
 1/3 anonim ***** válasza:
Többnyire pont azért, mert íze alig. Bekevered valami üdítővel aztán könnyen csúszik. A legtöbb fiatalnak még nincs olyan kialakult ízlése (se pénze), hogy jóféle italokat kortyolgasson. Jelenleg nekem is olyan az alkoholfogyasztásom, hogy hétvégén elszopogatok egy pohár finom bort, kamaszként meg vettünk a barátnőkkel többen a tescoban egy üveg kalinkát meg valami colát vagy fantát mellé aztán egész estére elvoltunk vele.
ma 08:56
 2/3 anonim ***** válasza:

"Lényegében színtelen - szagtalan ital. Van egy karaktere, de úgymond íze alig."

Szerintem pont ezért. A vodkát a semleges íze miatt szinte mindennel lehet keverni. És ezen tulajdonsága alkalmassá teszi a rohamivásra is. Kupicába kitöltve be lehet verni gyorsan egymás utánn akár egy tucat töltetet is. Anélkül,hogy a túlzott ízkavalkád zavaró lenne. Ugyanezt mondjuk egy karakteres whiskeyvel már sokkal nehezebb megcsinálni.

ma 09:00
 3/3 Phoney ***** válasza:

Bekeverve értelemszerűen azért, mert úgy azt érezni a legkevésbé.

Magában meg főleg azért, mert az élvezhető tömények (a likőröket kivéve persze) elég drágák, olyan 12-14e Ft/7dl alatt ma már semmi nincs, amit jónak tudnék nevezni. Mivel a vodka finomszesz (törvény szerint is), ezért ha úgymond rossz is, abban van a legkevesebb intruzív mellékíz, amit rövid távon meg lehetne utálni. (Meg talán a tequilában, főleg, amikor nem érzed az ízét a sótól, az is ezért lett olyan népszerű.) Az jó, hogy a whiskynek meg a rumnak van íze, csak ha nem sokat adsz érte, akkor olyan is... inkább ne lenne. (Persze, tisztában vagyok vele, hogy egyesek azt is szeretik.) Nem egy jó whisky vagy jó rum árából szoktak a fiatalok vodkát venni.

De a legtöbben szerintem még mindig szívesebben isszák a töményebb likőröket magában (Jäger, Unicum, Tatratea), mint a vodkát.

ma 09:30

Kapcsolódó kérdések:

A fiatalok miért szeretik feltenni a lábukat a velük szembe lévő ülésre? Ez most valami új challenge náluk?

Nem általánosítani akarok, láttam már középkorút is ilyen téren de a fiatalok többségben vannak sajnos. Más meg üljön le oda.

Most akkor szeretik a fiatalok a retro zenéket vagy nem?

Mert egyik helyen azt olvasni hogy retro láz tombol a fiatalok között, másik helyen meg azt hogy már nem is szeretik a fiatalok a régi zenéket és csak pop meg rap amiket hallgatnak.

Manapság miért nem szeretik hordani sokan, főleg a fiatalok közül a zoknit?

Az én korosztályom így nőtt fel . Gyerekkorunktól egészen, majdnem felnőtt korukig hordtuk, időszaknak megfelelően rövid, vagy térd zoknit. Leginkább fehéret. Az minden ruhához, szoknyához illett. Akkor senkinek nem volt furcsa, nem tűnt fel. Mint ahogy a rövid, vagy...

Miért nem szeretik mostanában a fiatalok az olyan ételeket, mint a pacal, köröm pörkölt, kocsonya, agyvelő?

Régen szüleim korában nagyon mentek ezek az ételek, szüleim, idősebb rokonaim nagyon szeretik ezeket az ételeket, ma már... a mai fiatalok ezeket nem eszik, hanem inkább eszik a mekit meg a cukrot, ami szerintem egészségtelenebbek..

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!