Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha alkoholt rendelek GLS...

Ha alkoholt rendelek GLS csomagautomatába, ott van valamilyen kor ellenőrzés? Vagy van valami ami miatt ezt a "kiskaput" nem érdemes használni?

Figyelt kérdés

aug. 11. 01:54
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
A webáruházba regisztrációkor kell igazolnod a korodat. GLS leszarja, mi van a csomagban, meg köze sincs hozzá. Én is rendeltem már.
aug. 11. 07:10
 2/9 anonim ***** válasza:
4%
Nem tudsz alkoholt rendelni csak úgy.
aug. 11. 08:02
 3/9 anonim ***** válasza:
6%

2 es gondolom bort rendel, amit a borász postáz.

Igen, 10 évesen is tudsz alkoholt rendelni, ha az eladó elküldi.

aug. 11. 09:03
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Ha már kiszállításra került a csomag, onnantól nincs semmilyen korellenőrzés. Kinyitod a boxot, kiveszed a csomagot úgy mint ha bármi egyéb lenne, és kész.

Viszont a webáruház ahol rendelnél, kérheti a korod igazolását, és valószínűleg kérni is fogja.

aug. 11. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Egy borász sem kér kort.
aug. 11. 13:15
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
Kérheti a korod igazolását, azaz bepötyögöd, hogy elmúltál 18. Ennyi. Személyes adatot nem kérhet!
aug. 11. 16:33
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem kéri
aug. 11. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Nyugodtan rendelhetsz alkoholt. Én 40 éves vagyok de ha bort rendeltem soha semmilyen módon nem kérte a személyimet.
aug. 14. 06:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!!
tegnapelőtt 14:50

Kapcsolódó kérdések:

A különböző szupermarketek önkiszolgáló kasszáinál van bármilyen ellenőrzés, ha alkoholos italt veszek?

Nyugalom, nem gyerekként akarok ezzel játszani, csak szimplán mem tudom, hogy mi ilyenkor a menet, és szeretném elkerülni a kellemetlenségeket.

Miért szükséges ellenőrizni a borok minőségét?

Igazából csak egy egyszerű, rövid, tömör és logikus válaszra vágyok:)

Mit kell nézni a bor ugymond "lögybölésénél"?

Mindig latom filmekben, hogy egy pohar bort korbe-korbe mozgatnak. Mit neznek ilyenkor valojaban? En ugy halottam, hogy ha a bor feltapad a puhar falara es lassan folyik le akkor az jo, mert testes. Valoban ezt kell figyelni?

Tényleg kocsmákban/bárokban átvernek és kevesebb piát tesznek a koktélba?

Még nem jártam koktél bárban, vagy ahol adnak koktélt. Azt mondják biztos nem, mert a fogyasztó védelemnek van mércéje, kikérik és lemérik hogy annyi-e a feles! Jó, értem de egy koktélt, amibe tesznek 3 fajta szeszt, meg felöntik üdítővel, hogy méred le?...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!