Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudnék itthon házilag...

Hogyan tudnék itthon házilag viszonylag egyszerü vagy olcsó alapanyagokból alkoholt készíteni? És milyen alkoholt?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 22:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nem csak gyümölcsből zöldségből is készíthetsz alkoholt erjeszdmeg párold le fokold de az hogy nem éri meg biztos
2011. jan. 1. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

ez szerintem nagyon finom,és viszonylag olcsó is.

[link]

2011. jan. 2. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

"zöldségből is készíthetsz alkoholt erjeszdmeg "


Csak a cukor erjed meg! A rizs meg a zöldségnek semmi értelme csak pazarlás!

2011. jan. 2. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 Phoney ***** válasza:
100%

00:01


Ez kb a leggázabb módja a szeszcsinálásnak... a kristálycukor erjed meg benne, a rizs csak ízesíti.


Aki ezt "martininek" nevezte annak pedig még mindig lógok egy pofonnal:P

2011. jan. 2. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 doboszoli ***** válasza:
67%

00:01-es kisokos

Néhány kérdés:

-milyen "ízt" ad bele a rizs

-hallottál-e már a szaké-ról

-miből készül az írek kedvenc itala

-a keményítő átalakulhat-e cukorrá, amiből alkohol erjedhet

Ha a fentiekre tudod a választ, rájössz, hogy butaságot írtál.

2011. jan. 2. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 Phoney ***** válasza:

Akkor most meséld el, hogy ha belezúzol 1 kiló rizst és 1,5 kiló tiszta cukrot, akkor miből lesz a szesz...


de szerepcsére nem kell sokat pofáznom, a cukorbor-szindrómát már jól kitárgyaltuk:)


http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..


Igen, hallottam a szakéról. És Te, hallottál már a nem cukrozott cefréről?

2011. jan. 2. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ültess fát, eperfát!
2011. jan. 2. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 doboszoli ***** válasza:

Elmesélem. Egy része(a nagyobbik) a cukorból, másik része a rizsből. Ugyanis az alkoholos erjedés hatására a rizsben lévő keményítő szintén cukorrá alakul, ami megerjed, ugyanúgy alkohollá, mint a répacukor. Az, hogy martini vagy nem (nem az) másodlagos dolog, de minden kockázat nélkül fogyasztható, sőt jóízű. Az "aranyháromszögben" gyártott borszerű valaminél sem a cukorral van a baj, hanem a hozzáadott anyagokkal. (nem akarok tippeket adni)

Cukorból, vízből, és az erjedést beindító élesztőből(amit a pálinkás szakma is alkalmaz), megfelelő erjesztési és lepárlási technológiával, tökéletes, egészségre ártalmatlan tisztaszesz nyerhető, (vagy akár bármilyen keményítőtartalmú anyagból, mint kukorica, rozs, árpa, burgonya).Ebből készülnek a kommersz italok, ill. ezt használják egyes borok alkoholtartalmának emelésére.(avinálás ld.)

Gyümölcscefrénél a cukor hozzáadása nem bűn, bár a minőséget csökkenti azáltal, hogy az aromák hígulnak. Lecsorgattam már néhány hl-fok pálinkát, vannak olyan gyümölcsök amelyek kitűnő aromát adnak,(pl.kajszi), ám lepárlásuk némi "mesterséges napfény" bevitele nélkül gazdaságtalan. Term. házi előállításról beszélek. Itt sem a cukortól vakulnak meg emberek, hanem a helytelen technológia miatt.(cefrekezelés, párlatok szétválasztása, kozmaolajok leválasztása.)

A bortörvény kizárja a kereskedelemből a répacukorból származó alkoholt tartalmazó bort, így ott kénytelenek mustsűrítményt alkalmazni a cukorfok javítására. A saját fogyasztásra szánt bornál tökéletes a répacukor, term. ésszel, mértékkel alkalmazva.

2011. jan. 2. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
köszönöm utolsó! tehát ez a link jó? [link]
2011. jan. 2. 19:00
 10/12 Phoney ***** válasza:

Értékelem a befektetett idődet, de nem mondtam hogy mind megvakulunk, hanem azt, hogy ez nagyrészt cukorbor és még mindig az egyik leggázabb (emberi fogyasztásra alkalmas) szeszcsinálási módszer.


De lehet, hogy másképp látjuk a fogalmakat, mert nekem a szeszes ital gasztronómia, másoknak meg drogozás. Ebből a szemszögből tényleg nem bűn a cukrozás, végülis az a lényeg, hogy üssön és közben ihatatlan se legyen (ezért megy bele szőlő is:P)


19:00: Igen, ez "jó" recept, sok embernek ízlik.

2011. jan. 2. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!