Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy lehet megelőzni, hogy a...

Hogy lehet megelőzni, hogy a pálinkafőzőbe leégjen a cefre?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben mindig leég, pedig teljesen takarékon főzöm.
2011. szept. 26. 14:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezért szokás duplafalu edényben főzni a pálinkát.
2011. szept. 26. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 doboszoli ***** válasza:
Milyen cefrét főzöl?
2011. szept. 26. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Cseresznye, aminek ráadásul jó sok leve van.


Előfordulhat attól, hogy egyszer leégett és fel lett kaparva és az nem tett jót a főzőnek? Az anyaga acél

2011. szept. 26. 18:07
 4/9 doboszoli ***** válasza:
Ugye a mag nem volt benne?
2011. szept. 26. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Egy része, a nagyja a hordó alján maradt.
2011. szept. 27. 17:11
 6/9 doboszoli ***** válasza:
A mag égett le. Vagy ki kell magozni a gyümölcsöt, vagy utólag a cefréből kiválasztani. Így jártál...
2011. szept. 28. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
értem :) azért köszi
2011. szept. 28. 14:59
 8/9 anonim válasza:

Igaza van a korábbi hozzászólóknak, a magot nem szabad benne hagyni.


De ezen felül használhatsz pektinbontót is, ami szétbontja a gyümölcshúst, így akár utólag is meg lehet szabadulni a magtól, persze kitartó csömöszléssel, és akkor a cefre aljára kerül.


Ha pedig még biztosabbra akarsz menni, akkor ha találsz méretben vegyél vagy csinálj egy ilyet:

[link]


Vagy ha van rá keret, és sokat főzöl, akkor van nekik duplafalú, meg keverős főzőjük is:

[link]

[link]


Remélem valamennyit tudtam segíteni!

2011. nov. 8. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 balkalolka ***** válasza:
Ha nincs duplafalúd akkor olajozd ki a kotla alját étolajjal. Nem fog se hozztenni se elvenni az alszesz illatából/ízéből. Desztillálásnál már nem kell olajozni. Sima napraforgóolaj jó, elég belőle egy kanálnyit egyenletesen szétkenni a kotla alján. Tegyél bele forrkövet is (tört cserépdarabkák, kavicsméret), normalizálja a forrást, szépen folyik majd tőle az alszesz és nem fröcsköl.
2013. szept. 24. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!