Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Zavaros a borom, mit kell tennem?

Zavaros a borom, mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Ha kén kell bele 1L.-hez mennyi?
2011. dec. 27. 16:58
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet még nem tisztult le rendesen.Nekünk is ilyen még sajnos bár már karácsonyra azért le kellene tisztulnia de még nekünk se 100 % os.Ja és nem literhez szokták a kénezést mérni hanem hektoliterhez és 1 hektoliterhez kb 2-4 dkg kén kell!Nekem 50 liter bor volt így ahhoz adtam kb 2 dkg ot de előtte érdemes átfejteni a bort majd kis mennyiségű langyos borban feloldani a megfelelő mennyiségű ként és úgy kell hozzáönteni a borhoz.
2011. dec. 27. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 doboszoli ***** válasza:

Kérdéseim:

-kiforrt-e?

-milyen volt a must cukortartalma?

-milyen helyen van?

-idei bor-e?

-van-e ízhiba?

2011. dec. 27. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Kifort 19 fok,Somlai pinébe,az íze nem rossz,
2011. dec. 28. 08:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Ja idei
2011. dec. 28. 08:50
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Akkor a teendők:

-lefejtés

-2 deka borkén hektónként a fejtéskor

-derítés(deritonnal, Tükrössel, tetszés szerint)

A derítőanyagon néhány hétig maradhat, de ha ülepedés után lefejted róla még jobb lesz. Ha így döntesz, a ként oszd kétfelé, hog mindkét mozgatásnál segítse a bort a "stressztűrésben."

Sok sikert, jó bort Neked!

2011. dec. 29. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!