Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell abshint-ot csinálni?

Hogyan kell abshint-ot csinálni?

Figyelt kérdés
A rendes lepárlásos receptre gondoltam.Ti hogy szoktatok?És valami emberi menyíség legyen(szal ne 1000g üröm...)

2012. febr. 25. 20:57
1 2
 1/19 Laci2917 válasza:
67%
Bemész a boltba, és szedsz magadnak egy üveg absinthe-t.
2012. febr. 25. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 Phoney ***** válasza:

Dióhéjban 80 fok fölötti finomított szesz kell (ha erősebb, akkor legalább 85-re kell visszahígítani), és hozzá literenként kb 25-25 g fehér üröm, rómaiédeskömény-termés (foeniculum vulgare var. dulce) és ánizstermés kell. 1-2 nap áztatás után másfélszeresére kell vizezni, majd a fűszerekkel együtt lepárolni úgy, hogy elveszed az előpárlatot és a 60%-nál gyengébb utópárlatot. (Felhasználhatóak a következő főzéshez.)


Zöld abszint esetén a középpárlat egy részét 5-5 g római ürömmel, izsóppal és esetleg citromfűvel kell beáztatni fél napra, majd leszűrni és visszakeverni az egész középpárlathoz.


Részletesebben itt keress rá az abszintra: [link]


Első: Magyarországon nagyjából egyetlen bolt létezik, ahol tényleg abszintot kapsz, a többinek a nevén kívül kb. semmi köze hozzá. Az abszintot nem védi törvény.

2012. febr. 26. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:
Kösz a választ.Am te szoktál is csinálni, az ize jó?
2012. febr. 26. 19:00
 4/19 A kérdező kommentje:
ja és az alkoholt, nem megveszem (mert elég drága és keveveset adnak) hanem cukrot párolnék le?(vagy alma pálinka vagy valami semlegesebb ízűt)
2012. febr. 26. 19:05
 5/19 Phoney ***** válasza:

Én nem főzök semmitse, de kóstoltam már ezek alapján főzött házi abszintot, és egészen korrekt volt (a valódi, hagyományos abszintokhoz viszonyítva, amik közül viszont sokat ismerek). Egyébként 100 éve is úgy főzték, ahogy leírtam, meg ma is, sok helyen utána lehet nézni.


Pálinkát csak akkor érdemes használni, ha mindenféle „pálinkaízt” el tudsz belőle tüntetni, de a múltkori linknél találsz jellegtelenebb cefréket is (pl. a cukor alapú „szupermarket-cefrét”).

2012. febr. 26. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
És az szerinted jó ha cukor+élesztő+víz?
2012. febr. 26. 20:07
 7/19 Phoney ***** válasza:
Ha ez így magában kiforr, akkor jó, de gondolom pont a tápanyaghiány miatt szoktak egyebet is beletenni.
2012. febr. 27. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:
akkor aszerintem almapálesszel fogom csinálni, amit hihetetlen mértékben cukrozni fogok :D
2012. febr. 27. 15:58
 9/19 A kérdező kommentje:
a színezéshez 5-5g kell, de az menyit fog beszínezni?
2012. márc. 19. 18:34
 10/19 A kérdező kommentje:
1l-t?
2012. márc. 19. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!