Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan készül a "tablettás" bor?

Tothtomi9292 kérdése:

Hogyan készül a "tablettás" bor?

Figyelt kérdés
2012. márc. 14. 06:59
 1/5 anonim ***** válasza:
43%
Alkohol, víz, aroma, a szőlőt meg majd megeszik a tyúkok.
2012. márc. 14. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Hamis bor sok mindenből készülhet, mivel sokféleképpen lehet bor hamisítani. A tabletta valszeg egy urban legend.


Ha a bolti "tablettásra" gondolsz, akkor az >99 %, hogy szőlőből van, mivel nagyon megbüntetnék őket, ha nem így lenne. Persze egy megengedett mértékig más is lehet benne, de nem arról van szó, hogy a boltban műtrágyából készült bort árulnak.

2012. márc. 14. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A tablás bor cukorból van. Csinálnak 20 cukorfokos löttyöt (víz, cukor) valami erjesztőt tesznek bele amitől kiforr, letisztul és kész a tablásbor. Ízesítésnek tesznek bele borseprőt, ez a normális bor üledéke.
2012. márc. 14. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

olyan nincs h tablettás bor. minden bor szőlőből készül, csak eltérőek a követelmények a fajtatisztaság stb. iránt.

asztali bort a legolcsóbb bor is.

2012. márc. 18. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
88%

Asztali bor

Legalább 13% m/m természetes eredetű cukor

Bármely termeszthető szőlőfajta

Fajtanéven 70% fajtaazonosság


Tájbor

Legalább 15% m/m természetes eredetű cukor

Származási helyre utaló elnevezés

Államilag elismert szőlőfajta

Fajtamegnevezés és 70% fajtaazonosság


Minőségi bor

Legalább 15% m/m természetes eredetű cukor

Termőhelyre utaló elnevezés

Termőhelyre meghatározott szőlőfajta

Legfeljebb 100 hl/ha termés

Fajtamegnevezés és 85% fajtaazonosság

Évjárat feltüntetése kötelező


Különleges minőségű bor (meghatározott termőhelyről származó)

Legalább 19% m/m természetes eredetű cukor

Termőhelyre meghatározott szőlőfajta érett vagy tőkén túlérett, esetleg töppedt vagy aszúsodott termése

Legfeljebb 75 hl/ha termés

Származási helyre utaló elnevezés, évjárat, szőlőfajta feltűntetése, 100% fajtaazonosság kötelező

2012. márc. 18. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!