Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan tudnék abszintot...

Hogyan tudnék abszintot készíteni házilag? (recept)

Figyelt kérdés
2009. jún. 26. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:
23%
Én az üröm miatt nem kísérleteznék házilag. Vedd meg a boltban.
2009. jún. 26. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
93%

Francia recept: végy 3000 g fehér ürmöt, 3000 g édesköménymagot, 4500 g ánizsmagot, 800 g koriandert, 400 g angelikagyökeret. Ezeket egyenletesen igen apróra (de nem porrá!) darabolva maceráld (=áztasd) 2 napig 80 liter 96%-os szesz és 70 liter víz keverékében, majd desztillálj le belőle 100 litert.


Svájci recept: végy 2500 g ürömfüvet, 3000 g ánizsmagot, 3000 g csillagánizst, 2500 g édesköményt, 750 g melisszát, 400 g izsópot, 250 g angelikagyökeret, 250 g kálmosgyökeret, maceráld ugyancsak 2 napig 80 liter tiszta szeszben és 70 liter vízben, s desztillálj le belőle 100 litert.

A szeszfok 70-75%, vízzel kell higítani.

2009. aug. 25. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Phoney ***** válasza:
100%

Vegyél egy üveg ouzot, aztán dl-enként őrölj meg 1 kávéskanál édesköményt (kávédarálóval, mákdarálóval, egyéb), majd szórd bele. Pár óra után leszűrheted. Mehet bele dl-enként egy fél kávéskanál izsóp, és ha gondolod, ennél is kevesebb fehér üröm (ettől lesz egy enyhe keserűsége).


Fogyasztáshoz 1:1 arányban öntsd fel vízzel és tegyél bele jégkockát is, így kb azonos lesz az alkoholtartalma a hagyományosan fogyasztott abszinttal.


Az ouzo-k nem egyformák, szóval először csak 1 dl-t "ronts el". Az üröm ízét lepárló nélkül nem tudod pótolni, de kezdőként amúgy sem nagyon éreznéd ki a valódi abszintból sem.


Ez nem Teljesen olyan, és nem is olyan JÓ, de az íze erősen emlékeztet a valódi, hagyományos abszintra (sokkal jobban, mint bármi, amit itthon abszint néven árulnak!)


Házilag ennél többet nem tudsz elérni. (Szükséges volna: lepárló ÉS minőségi alapanyagok.)



Ha "hatást" is akarsz (ami jó ha tudod: teljesen minimális, sokan észre sem veszik!), akkor igyál mellé teakeveréket. 4 feles szesz mellé legyen benne:


1 teáskanál fehér ürömfű

2,5 teáskanál őrölt édeskömény

2,5 teáskanál örölt ánizs

1 kávéskanál izsópfű

1 kávéskanál citromfű


Ez a 4xféldeci 40%-os szeszhez tartozó "hatóanyag"-tartalom, de megint mondom, szerintem lényegtelen. Ja és a teának bűnrossz íze lesz. Ezeket ne keverd az ouzo-ba, mert 1) az anyagok 40 fokon nem áznak ki, 2) akkor inkább csináld az előző válaszban leírt receptet.


A jövőben szerintem fejlesztek még a recepten, akit nagyon érdekel, írjon privátot:)

2010. aug. 29. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!