Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Abszintot hogy kell inni hogy...

Abszintot hogy kell inni hogy finom legyen?

Figyelt kérdés
tudom h nem finom, illetve h vizzel ajanlott higitani. de pl fel liter abszinthoz mennyi viz kell? tovabba hallottam arrol a modszerrol h mivel keseru, cukrot a kanal aljara es ala gyujtot tenni h kicsit kiegjen, igy nem olyan eros. ha igy isszuk nem kell higitani? hogy a legjobb? lehet meg mast is kezdeni vele?
2009. aug. 27. 10:38
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Én magában szoktam inni,egyszer hígitottam vízzel sza.r volt úgy nekem.Sztem idd magában!
2009. aug. 27. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
100%

Finom az magában:) 1:10ed arányban kell hígítani (1rész abszint, 10 rész víz) legalábbis az üvegen ez van:D

Mi kockacukrot mártunk az abszintba(fehéret illetve barnát is),meggyújtjuk, és ha épp olyan a hangulat, az égő cukrot is bele lehet dobni. Így valamennyi szesz kiég belőle.Arra vigyázz,ha ezt alkalmazod, hogy a poharat ne tedd tönkre(lehetőleg vastagabb falú üvegpohárral próbálkozz). Ezután is fel lehet hígítani, kinek hogy tetszik.

Van itt egy kis áttekintés, remélem segít:)


Az abszintfogyasztást valószínűleg a vele járó ivórituálé tette oly vonzóvá az absintheur-ök körében, s manapság is különlegességnek számít. A ma elterjedt szertartás a cseh módszer: egy kanálra teszünk egy vagy kettő darab kockacukrot, a pohár fölé tartjuk, és leöntjük abszinttal. Miután a cukor felszívta a folyadékot, meggyújtjuk, és várunk, amíg egy picit karamellizálódik. (Magas alkoholtartalmú (70%+) abszintoknál, nem érdemes megvárni, amíg teljesen leég a cukor, mert hajlamos ráégni a kanálra.) Ezután leöntik a cukrot vízzel, és elkeverik.


Nagyon kevesen tudják, hogy az eredeti, francia rituálé nem tartalmazott semmiféle „piroeffekteket”, a cseh szertartás nagy csodálkozást vagy neheztelést váltott volna ki egy 19. századi abszintházban. Az eredeti rituálé keretében egy pohár abszintra tettek egy lyukacsos, úgynevezett abszintkanalat, majd arra egy vagy két darab kockacukrot. Erre engedtek nagyon lassan jeges vizet. A legtöbb abszintházban volt egy nagy, gazdagon díszített központi tartály sok kis csappal. Általában 1:5 arányban hígították.

2009. aug. 27. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
az abszint kanalrol en is hallottam, sot lattam is nagyon szepeket, de mivel nekunk olyan nyilvan nincs kivancsi voltam a hazi praktikakra. koszonom a segitseget!
2009. aug. 28. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Abszintkanál helyett mi is a szimpla kávéskanalat szoktuk alkalmazni, de nem érdemes a cukrot az abszintba dobni, inkább hagyod égni a kanálban, amíg be nem barnul némileg, és az olvadt forró cukrot öntöd a pohárba...

Így nem ég ki az alkohol. :) És ez valljuk be, az abszint esetében ez elég fontos. :)

2009. aug. 29. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Phoney ***** válasza:

Ami abszintot Magyarországon általában kapni lehet, az sima parasztegyszerű szeszesital befestve, ízesítve, esetleg egy lehelletnyi ürömmel. Igazából sehogyse finomak (direkt leültem kipróbálni:D). Legjobb ha adsz neki egy kis cukrot, és vízzel felöntöd háromszorosára.


Ezeknél a cukorégetés is mehet - azzal a "pótabszinttal" terjedt el, amit a betiltás korában kezdtek gyártani...és amiből ma is a legtöbb van.


Abszintkanál helyett nekem a villa jött be a legjobban:)

2010. jan. 28. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Phoney ***** válasza:

Olyan "abszintot" ne vegyél meg ami nem finom, mert az parasztvakítás.


Amelyik finom (pl. mert nem csak ízesített vodka), ahhoz 2-5 rész víz kell ízlés szerint. Úgy csináld (akár utólag jégkockával), hogy a végeredmény hideg legyen. Langyosan ugyanúgy rossz, mint pl a sör.


Ha szereted az édeset, mehet hozzá cukor is:


http://www.youtube.com/watch?v=Q4RnJ6PeDW4

2010. szept. 7. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!