Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az alkohol az alkohol. De azt...

Az alkohol az alkohol. De azt mondták, ha olcsó kannás bort iszom, attól rosszabb lesz, mint a minőségitől. Miért?

Figyelt kérdés

Azt mondják, ha olcsó kannást iszok, attól nagyobb eséllyel fogok hányni, és rosszul lenni másnapos is jobban leszek, mintha valami 5-10ezres borból innék meg annyit.

Mégis miért? Az alkohol az alkohol...

De azt mondják, nem mindegy, mivel csapod szét magad...



2013. jún. 11. 15:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az alkohol az alkohol.

De nem 96%-os tiszta alkoholt iszol!


A bornak tizenegy-két %-a alkohol. És a többi???!!!


Na az a lényeg!



Amúgy ami a hányást illeti, azt minőségitől is lehet.

Másnapos is lehetsz minőségitől, bőven.

A másnaposság erőssége, a fejfájás, az már jóval erősebb, ha valami pancsoltat iszol.

Ez nem városi legenda, ezt én is tapasztaltam.

2013. jún. 11. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Ja,Értem. És az a többi? Valami vackot hozzá öntenek a pancsolthoz?
2013. jún. 11. 15:39
 3/10 acelsziv ***** válasza:
a valódi bor szőlőből van, annak legtöbb gyümölcstartalmával és természetes úton létrejött alkohollal. A kannás borban mindenféle kemikália és szintetizált alkohol van, ráadásul az arány és a tisztaság sem garantált.
2013. jún. 11. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

A bolti kannásban is szőlő van, csak el lehet képzelni hogy milyen minőség az, amiből a végtermék feldolgozással, palackozással, szállítással együtt 500 ft / 2 liter.


Az már olyan szőlőből készül ami hulladék számba megy, és már akkor sem innád meg mikor még szőlőlé, borként pedig végképp nem. Én néha elképzelni nem tudom hogy milyen szőlőből lehet olyan italt készíteni mint pl a koccintós.


Ha jó minőségű szőlőből készül, de felturbózzák egy kis cukorral az még a jobb lehetőség szerintem, bár már az is kokányolás számba megy, és olyat nem árulhatnak a boltokban.

2013. jún. 11. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Phoney ***** válasza:

Ha illegális pancsolt kannás „borról” van szó, akkor a bánat tudja milyen ipari alkoholból és adalékokból rakták össze. Gyakran silányul megtisztított denaturált szeszből csinálják őket, már csak azért is, mert a mai EU-denszesz nem súlyosan mérgező (nem tartalmaz metanolt), csak kicsit benzinszagú és iszonyúan keserű.


Ha kereskedelmi flakonos bor, az meg (minden más olcsó alkoholhoz hasonlóan) azért, mert erjedés közben soha nem csak etanol keletkezik, hanem sok minden más is. Minél rosszabb minőségű az alapanyag és minél kevesebb eszközt/energiát fordítanak a hibátlan erjedésre, annál nagyobb arányban keletkeznek benne melléktermékek.

2013. jún. 11. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
37%

"a bánat tudja milyen ipari alkoholból és adalékokból rakták össze"

Legolcsóbb szőlőből bort készíteni, mert ha az adalékokból állítják össze az többe kerül.

2013. jún. 11. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Phoney ***** válasza:
100%
Utolsó: a finomszesz literje 3-400 Ft-ból állítható elő. Abból 10 liter "bor" lesz. Akkor most számolj.
2013. jún. 11. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A '80-as években Meos voltam egy pincészetben. Tudnék mesélni, mi van az olcsó kannás borban. Hozzáteszem, akkoriban még volt márkás kannás is, ami csak azért volt olcsóbb, mert a göngyöleget nem kellett beleszámolni.
2013. jún. 13. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Mesélj. :D
2013. jún. 13. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A seprőt cukorsziruppal volt szokás újraérlelni. Vagy: bemászott a pincemunkás az üres silóba a sterimobbal, amit leveretett, azt felfogták, visszafejtették a törkölyre, cukorszirup, aztán hadd menjen. Itt jegyzem meg, hogy a siló falára rakódott borkövet sem dobták ki, az ment a konzervgyárba. A megecetesedett bort átvitték a tejipar sűrítőjébe, lesűrítették, úgy tették el, és adagolták apránként az olcsóbb, cukros lőrékhez. A pincemunkások rendszeres felvilágosítást kaptak, hogy melyik tartályban van etil- és melyikben metilalkohol, hogy még csak véletlenül se a metilt slukkolják titokban. Peroxidot is szokás volt használni, és sorolhatnám napestig.
2013. jún. 14. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!