Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkafőzésnél az első...

Pálinkafőzésnél az első főzésnél miért nem kell elvenni a réz elejét?

Figyelt kérdés

2013. szept. 26. 21:10
 1/2 Phoney ***** válasza:

Mert annak a szennyeződései úgysem kerülnek bele a finomítás középpárlatába, magyarul a kész pálikába, úgyhogy csak fölöslegesen vennél el belőle alkoholt.


A rézelejében kétféle szennyeződés van: a legillékonyabb vegyületek és a csőből kimosódott „kosz”. Az előbbiek a finomításnál is a rézelejébe kerülnek, az utóbbiak meg eleve nem is desztillálnak.

2013. szept. 27. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. szept. 27. 13:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!