Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A barack cefre rejtelmei?

A barack cefre rejtelmei?

Figyelt kérdés
Segitenétek evvel kapcsolatban? Az elejétől érdekel minden,onnan,h a barack még a fán van. Meg kell várni,h lepotyogjon magától? Magozni kell,azt tudom. Összedarabolás? Meddig állhat benne és minimum mennyit kell tenni hozzá naponta?
2014. jún. 24. 11:30
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja és kell valamit tenni bele a barackon kivül? Vizet vagy valamit?
2014. jún. 24. 11:32
 2/18 anonim ***** válasza:

Minél érettebb, annál jobb, annál nagyobb a cukortartalma! nem baj, ha lepotyog, sőt, akkor már tuti érett!

Ámde! Ha már rohadt, az nem jó! Márpedig a fán is képes elkezdeni rohadni, tehát figyelni kell, és akkor érdemesebb leszedni, már ha jó pálinkát akarsz.

Darabolni nem kell... Mert ha darabolni kell, az azt jelenti, hogy bizony nagyon korán szedted le és az kemény. Az érett barack szétnyomható 1-2 nappal a hordóban való állás után...

A lepotyogásban az a nem jó, hogy ha nincs aláterítve nejlon, akkor rá ragad a kosz, por, föld, fű, egyéb. Ha túl sok kosz kerül bele, az sem szerencsés.


A meddig állás nekem is kérdéses...

Vizet viszont nem igazán való tenni, csak olyan gyümölcshöz, ami szárazabb, és nehezebben érik össze. A barack nem ilyen, a barack lédús...

2014. jún. 24. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
Érdemes hordóba rakás után kicsit pépesíteni pl fúróval keverőszárral. Ezt két hétig minden nap utána hagyd békén. Kevés cukrot az elején hozzátehetsz én egy 120 l-es hordóhoz egy kilót ildottam fel vízben és ráöntöttem beledolgoztam. A hordók fedele csak lazán legyen rajt hogy a gázok távozhassanak. Egy hónap után nyugidtan főzetheted
2014. jún. 24. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi infókat. És ugye minden nap lehet beletenni valamennyit?
2014. jún. 24. 13:41
 5/18 anonim ***** válasza:

Nekem az okosok mindig azt mondják, hogy nem való mindig frisset beletenni a régibe, mert nem egyszerre érik.

Persze néhány napig lehet rátenni, amíg meg nem telik a hordó. De utána új hordót kell kezdeni. És nem több hordóval indítani és mindig mindegyikre frisset rakni.


Ezzel csak az a bajom, hogy akkor az első hordó jóval hamarabb beérik. Kifőzetni pedig egyszerre lehet több okból is.

De mégis mindig azt tanácsolják, hogy nem kavarjak...

2014. jún. 24. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 Phoney ***** válasza:
44%

[link]


Ez alapján cefrézz, mert pársoros tanácsok (főleg az eddigiek) alapján max. véletlenül fog jól sikerülni a pálinkád.

2014. jún. 24. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Amit Phoney linkelt nem rossz, de ez már az ipari ill. verseny célra főzött pálinka készítésének folyamata, ennyire nem kell komolyan venni, a fentebb leírtak betartása bőven elég, ennyire nem kell sznobnak lenni!
2014. jún. 24. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 Phoney ***** válasza:
65%
Igen végülis főzhet szart is, mikor főzhetne hibátlant. Vágom, hogy egyeseknek a félig selejt pálinka is tökéletes, de nem értem, minek kell lebeszélni a kérdezőt a hibátlanról.
2014. jún. 24. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Én nem birom megnyitni azt a linket.
2014. jún. 24. 22:03
 10/18 anonim ***** válasza:
Phoney, egy kérdésem lenne? Te készítettél már cefrét? mert én igen. Sokat. Élesztő és savadalékok nélkül, szépen természetes erjedéssel úgy kezelve ahogyan fent leírtam. Elmondhatom, hogy a cégnél ahol dolgozom, gyümölcstermesztéssel is foglalkozunk így mindig minden évben rendelkezésre áll jó minőségű gyümölcs alapanyag. Tavaly vilmoskörte volt az alany. Ebből készült párlatot szoktuk a cég, partnereinek, politikus ismerősöknek ajándékozni. Dícsérték mindenhol, pedig hidd el felén knem udvariaskodnak befolyásosabb emberek. Egy kezdőnek nem kell a fent leírtaknál jobban bonyolítani!
2014. jún. 25. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!