Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A palackozott (bontatlan) bor...

A palackozott (bontatlan) bor az idővel érlelődik?

Figyelt kérdés
Idővel erősebb lesz az ital, vagy nem tesz semmit?
2014. júl. 13. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
A palackozott borban nem megy tovább az erjedés.
2014. júl. 13. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor két egyforma százalék alkoholt tartalmazó bor, amelyiket pl 1994ben a másikat meg 2013ban palackozták, ugyanolyan erősek?
2014. júl. 13. 21:03
 3/4 acelsziv ***** válasza:

1: kulcsfontosságú a jó tárolás. Proli módra a szekrény tetején tárolva megromlik.

2: Nem az ereje nő a bornak, hanem az ízanyagok érlelődnek benne. Egy régi bort nem az ereje, hanem a zamata tesz különlegessé.

2014. júl. 13. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 Phoney ***** válasza:

Érlelődik, de nem minden bornak tesz hót, és egyiknek sem a világ végéig.


Ha nem értesz hozzá, hogy melyik fajta bort meddig érdemes, akkor jobban jársz, ha nem tartogatod őket „érlelés” címén, mert csak elöregednek. Ha nincs hozzá borospincéd vagy borhűtőd, akkor pedig végképp ne.


Erősebb nem lesz. Hordóval ugyan ez is lehetséges (ha sikerül elérni, hogy a víz párologjon belőle gyorsabban), de érlelés alapvetően nem erről szól.


Első: a erjedés és az érlelés két teljesen különböző dolog.

2014. júl. 13. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!