Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A cefrém nekiállt erjedni....

A cefrém nekiállt erjedni. Bundát lekell alulra nyomni? Kezdő vagyok.

Figyelt kérdés

2014. aug. 5. 19:18
 1/3 zolidobos ***** válasza:
Igen, naponta, mindaddig amíg magától el nem süllyed, ekkorra általában a cefre is kiforr.
2014. aug. 6. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2014. aug. 6. 12:38
 3/3 anonim válasza:
A cefre jó kezelése nagyon fontos. Az a legjobb, ha a gyümölcs minél jobban kitölti az edényt, amiben erjed, de kb. 1/4-ed részt üresen kell hagyni, hogy forrás közben ne fusson ki. Fontos, hogy a gyümölcs legyen jól összetörve. Légmentesen kell zárni, de úgy, hogy kifelé afölösleges szén-dioxid távozni tudjon, de befelé az oxigéndús levegő ne menjen be. Vagy kotyogó, vagy hordó, rá nejlon, arra a tető, arra meg egy tégla. Nem kell naponta kavargatni, 3-4 naponta elég. Mert minden kinyitáskor levegő megy be, és a védő széndioxid párna elillanhat, (felkavarodik), ez pedig a már kész alkoholt átalakítja ecetsavképző baktériumok segítségével ecetté, és nem ez a célunk.
2014. szept. 3. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!