Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Forrásban lévő birs cefre?

Forrásban lévő birs cefre?

Figyelt kérdés

Na szóval most először csináltam birs cefrét, és az elején csak összevágtam kb egy 130 l es hordónyit a többit pedig a szeszfőzdés tanácsára összevágtam és fel is főztem.

Amit csak összevágtam már elkezdett forni, a főzött pedig még nem, de a forrásban lévőből le kellett szednem egy jó vödörnyivel és egy másik hordóba raaktam amiben a főzött volt, és az is elkezdett már fordni. Szerintetek a 3. hordóba is rakjak egy vödörnyi olyan cefrét ami már forr hogy az is beinduljon ?



2015. nov. 18. 11:29
 1/3 anonim ***** válasza:
Az alkoholos erjedést nem segíti a törzskultúrával való beoltás. Hagyd, majd magától beindul.
2015. nov. 19. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ, már az is elkezdett forrni.
2015. nov. 21. 12:12
 3/3 anonim ***** válasza:
Soha ne hagyd, hogy magától induljon be! Minden esetben töreked a " vezetett erjesztésre". Hogy ez mit jelent, a neten megtalálod. Otthoni körülmények között csak a hőmérséklettartással lehet gond, a többi egyszerűen megoldható. ( a pektinbontástól kezdve, a savazáson át, az élesztővel való beoltásig minden )
2017. máj. 31. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!