Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a velemenyetek a Keserukrol...

Mi a velemenyetek a Keserukrol es gyogynoveny likorokrol?

Figyelt kérdés
Szeretnek ilyesfajta ital(ok) gyartasaba fogni a kozeljovoben, eleinte a minosegre szeretnek ramenni, mert az kisebb helyen lehet vegezni, mint a tomegtermelest! Mi az engedelyezesi folyamat menete, hogy zarjegyet kapjak? Eleinte otthon keszitenem az italokat! Tudnatok esetleg cimet adni, hogy honnan erdemes tiszta szeszt beszerezni, vagy palinka legyen az alapja?

2015. dec. 15. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
De most komolyan! Úgy akarsz belefogni valaminek a gyártásába, hogy itt, a gyakorin kérdezgeted hozzád hasonló laikusoktól, hogy mit csinálj? Ez mi? Túlzott önbizalom, vagy naivság?
2015. dec. 15. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

1. Ha fogalmad sincs semmiröl, akkor mit akarsz? Ilyen mértékü tudás(hiány) csak arra jó, hogy ráfizess.


2. Éppen ilyen termékekböl rengeteg van, néhány neves, a többi meg nem sokat ér. Még egy újabbat indítani értelmetlen, és mellesleg nem is kifizetödö.

2015. dec. 15. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
1 es meglepodnel, milyen ertelme emberek vannak itt, csak hadd soroljak 3 at: mojjo (bor) phoney ( egetett szesz), bak norbert ( palyazatok, vallalkozas inditas). 2 es, pont tudom, hogy kell likor kesziteni, de, hogy a jarulekos dolgokat nem tusom, hol lehet beszerezni meg az teny!
2015. dec. 15. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen van pár értelmes ember, pl. Phoney nekem is többször segített, különösen a whiskykben nagyon otthon van, de azért egy ilyen kérdést tényleg nem ide kéne kiírni, inkább élőben állj oda valami hozzáértőhöz valami kérdéssel.
2015. dec. 15. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
48%
A mai világban, kérdező, számítógépes programokkal állítják elő az ételek-italok ízét. Olyan ízeket, amik a leginkább megfelelnek az embernek, és ami emlékezetes marad számukra. A régi, befutott márkák pedig a termék emberöltőkön át tartó folyamatos csiszolása, kísérletezgetés útján jöttek létre.
2015. dec. 16. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Phoney ***** válasza:

Ahhoz, hogy égetett szesszel dolgozz, adóraktári engedély kell (ez 1-2 milliós jövedéki kaucióval jár), meg egy adóraktárnak minősíthető épület vagy helyiség. Itt kell tárolnod és feldolgoznod a szeszt. Nem biztos, hogy az otthonod megfelel a szabályoknak. Az engedélyezési folyamat részleteit a NAV ügyfélszolgálatától érdeklődd meg, ők mondanak biztosat.


Ha csak kivonatolással csinálod a fűszerezést (szeszbe és/vagy forró vízbe áztatással), akkor a finomszesz általában nem a legjobb választás, mert azzal nehéz teltséget adni a likőr ízének. (A gyógynövénylikőröknél hagyományosan lepárolják az ázatok egy részét, így durva ízek nélkül kapnak kellemes teltséget. Persze lehet, hogy máris van egy tökéletes recepted, ami tisztaszesszel [vodkával] is mindenkinek ízlik.) Kizárólag áztatással készült növénylikőrnek pl. érlelés nélküli borpárlat vagy almapálinka a jó választás, mert ezeknek tisztán is van teste, csak ízesíteni kell. Akkor is nagyon sokat segítenek egyébként, ha simán csak nem olyan nagy szám a recepted, mert a ízkomplexitást is javítják.


Tisztaszesszel kapcsolatban az ipari szeszfinomítókat kell megkeresni, és semmiképp ne melaszszesz legyen, hanem gabona. A Győri Szeszgyárat tudom fejből, de az övék pont nem a legjobb. Borpárlat nem tudom, készül-e itthon igazán nagy tételben (azaz olcsón), olcsó almapálinkáért viszont körbe kell kérdezni a kereskedelmi szeszfőzdéket. (Lényegében csak az számít, hogy büdös ne legyen.)


Ami viszont a legfontosabb, az üzleti terv első része az legyen, hol fogod ezeket árulni. Amíg erről nincs biztos konkrétum, addig ne öld a pénzed likőrgyártásba, mert eladni a legnehezebb. (Elképesztő, de egyesek egész pálinkafőzdét építettek fel, és már díjazott pálinkáik voltak, mikor felmerült, hogy ez most el is kéne adni...és növénylikőrnél ez csak nehezebb lesz.)

2015. dec. 16. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!