Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Diópálinkát az az diópárlatot...

Diópálinkát az az diópárlatot honnan tudnék beszerezni?

Figyelt kérdés
1üveg diópálinka kellene nekem, szerintem a legjobb mindközül.
2016. márc. 2. 10:57
 1/8 anonim válasza:
62%

[link]


vagy


[link]

2016. márc. 2. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Phoney ***** válasza:
Egészbiztos vagy benne, hogy diópárlatot ittál? Mert „diópálinkának” a diólikőrt nevezik, amikor törkölybe vagy finomszeszbe zölddiót áztatnak (vagy ezt kivonat hozzáadásával utánozzák), aztán édesítik.
2016. márc. 2. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Diópárlat olyan nem létezik, nem a diót főzik, hanem ahogy az előttem szóló írja a zöld diót sima pálinkába áztatják. Olvass utána, a google a barátod.
2016. márc. 2. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Phoney ***** válasza:
Igazából elképzelhető lenne a diógeist is, amikor egy diócefrét felöntenek szesszel, hagyják ázni egy kicsit, és úgy főzik le. Kakaóból és mogyoróból ittam már ilyet, azok jók voltak, de nem hallottam róla, hogy valaki dióból csinálna ilyet.
2016. márc. 2. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha vagyunk többen, én közéjük tartozok. 8kg diót ledaráltam, 5kg cukrot tettem hozzá, felöntöttem 25L vízzel, majd pékélesztővel beoltottam.

Napi fogyasztásra, vagy sűrűbb ivásokra nem kellemes fogyasztani, de mint kuriózum, elfogadható.

2016. márc. 4. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Habár cukorcefrének még jobban nevezhetném, de a lényeg, hogy a cukor a dióval együtt forrt. 11%-os volt a cefre. 24 nap alatt forrt ki.
2016. márc. 4. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Phoney ***** válasza:

Egy baj van az ilyen cukor+ízesítőanyag cefrékkel, hogy a párlatelválasztástól függően többnyire vagy szar lesz az eredmény („de mint kuriózum, elfogadható”), vagy ízetlen. Nem együtt erjedt a cukor a dióval, hanem a cukor erjedt, míg a dió csak úgy ott volt.


Ezek akkor adnak értelmes eredményt, ha a cukorból először (megfelelő tápanyagpótlással erjesztve, majd 2 főzés + kármentés módszerével) jól iható szeszt finomítanak, és ezt a szeszt főzik le újra (őrölt) dióval. Mert akkor már nem a cukorcefre bűze dönti el a párlatelválasztást, hanem úgy lehet engedni, hogy a dió íze jöjjön át minél szebben, és akkor tisztább, erősebb és finomabb íze lesz, még kevesebb dióval is.

2016. márc. 4. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, igazad van. Mostanában kipróbáltam egy-két dolgot, van amiről nem is merek írni.


Phoney, egy dolog biztos. Ami nem cukorrépából van, legyen akármennyire is szar, inkább azt fogyasztanám, mint a répát. :)

2016. márc. 4. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!