Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az Árpád-kori Magyarországon...

Az Árpád-kori Magyarországon milyen alkoholos italok voltak elérhetőek?

Figyelt kérdés
tehát fontos behatárolni hogy csakis 1301 előtt gondolkodhatunk. amiben biztos vagyok a bor, széles skálán változó minőségben. nemtudom a sör előfutára valamilyen erjesztett árpalé vagy ehhez hasonló volt-e már közkézen, az égetettszesz főzés pedig akkor maximum gyerekcipőben volt, "A gyógyszerészeti bordesztillátumok a 12-13. században Magyarországon is megjelentek" dehát ez sem mint élvezeti cikk tekintettek rá és gondolom maximum a király vagy a főnemesség juthatott hozzá. és itt meg is állt a tudomány, nincs más elképzelésem. valakinek ötlet? a bor töltötte be mindig mindenhol a pia szerepét?
2016. márc. 25. 17:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Tessék, ez egy szórakoztató kis összefoglaló a kérdésedre.:-)

2016. márc. 25. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!