Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha az olcsó, flakonos bortól...

Ha az olcsó, flakonos bortól még a fogyasztás estéjén szétfosom a belem az a szulfitoktól lehet, vagy alapból nem tolerálja valamiért a szervezetem?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 2. 22:32
 1/7 Alain Delon ***** válasza:
100%
Szerintem tiszteld meg magad azzal, hogy nem veszel meg ilyesmit. Igyál minőségi bort.
2016. ápr. 2. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, itt leginkább anyagiak a befolyásoló tényezők de tény hogy érdemes lenne hallgatni a tanácsra
2016. ápr. 2. 22:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Azért a 200 Ft/literes koccintósnál is van jobb, ami még nem gatya.

350-400 Ft/7,5dl-es bolti, vagy 350-400 Ft/literes termelői bor esetén sem fogsz szédülni.

Nekem ebből elég sokat kell innom a másnapossághoz, közel egy litert.

2016. ápr. 2. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
A borok áruktól függetlenül hasonló mennyiségű szulfitot tartalmaznak, mert egy gyártó/pincészet sem rak bele a szükségesnél többet, ha kénezetlen bort innál, akkor az élesztőtől fosnál. Ami a minőséget illeti, az olcsó borok gyakran csersavasak, a minőségiek egyáltalán nem, és ez szerintem többet számít a kénnél. Ha továbbra is ilyenekkel teszed tönkre a gyomrod, akkor ne csodálkozz, ha gyomorfekélyed lesz, feltéve hogy még nincs.
2016. ápr. 3. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Mojjo ***** válasza:
100%

Számomra az első kérdés az, hogy valóban a bortól fostad-e szét a beled. Azt tudjuk, hogy a bor megivása után, de az utána és a következtében két borzasztó különböző dolog, akkor is, ha kézenfekvőnek tűnhet néha (pl most) egyenlőségjelet tenni a kettő közé. Szóval ennyi alapján nem tutibiztos, hogy a bortól volt, lehet ha legközelebb innál ilyesmit, semmi bajod nem lenne.


@4: az olcsó borok csersavasak, a minőségiek egyáltalán nem? Ezt honnan vetted? Ugyanis ez egyáltalán nem igaz. A csersav másik nevén a tannin... Pont, hogy a minőségibb vörösborokban (szigorúan stílustól függően persze) szokott több csersav lenni. A csersav/tannin elnevezés egyébként nem egyetlen vegyületet rejt, hanem több polifenol vegyületet. Az olcsó vörösborokat esetleg és néha azért érezheted csersavasabbnak, mint akár egy nagyobb csersavtartalmú, drágább bort, mert az alapanyagául szolgáló kékszőlőt az ún. fenolos érettség előtt szüretelik, így a borba más, alacsonyabb polimerizáltsági fokú tanninok kerülnek, amiknek húzósabb/kellemetlenebb érzete lesz, feltünőbbé téve a cserzőanyagok jelenlétét. De ennyi, igazából nincs bennük több.

2016. ápr. 3. 02:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Élesztő, direkt termő - engem ezek fosatnak.
2016. ápr. 6. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Én is fosok a boroktól, de a whiskytől és vodkától is. talán a jager van rám legjobb hatással.


nem csak a másnapos fosásra gondolok, hanem akár már buli közepén a tánctéren is rám jön

2016. ápr. 27. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!