Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Opálos lett a finom és jó...

RockStar numero uno kérdése:

Opálos lett a finom és jó illatú faeper pálinkám. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Kihígításkor opálosodott be. Ioncserélt vízzel hígítottam, azt mondták jó az is. 50%-ra lett hagyva. Vettem hozzá azt az 5mikronos szűrőt : [link] . Ami elvileg kiszűri a baktériumokat is. De a pálinka opálosodásnak semmit nem csinál. Most mit csináljak vele, hogy szép legyen ? Ízzel-illattal nincs semmi baj. Csak a színe... :( Köszönöm a válaszokat előre is !

#szűrés #pálinka #opálosodás #faeper pálinka #pálinka hiba
2016. júl. 6. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:
11%
Ioncserélt víz???
2016. júl. 6. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen.
2016. júl. 6. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Hogy mit csinálj vele? Fogyaszd egészséggel!
2016. júl. 6. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
ioncserélt víz helyett desztillált vizet kellett volna venned a patikában, az ioncserélt víz nem jó pálinka higítására
2016. júl. 7. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ki a bánatom kezdte el terjeszteni ezt az ion-cserélt vizes dolgot (de hogy tavaly csuklási rohamai voltak, az biztos) szal úgy légy nyugodt, hogy engem is beetettek ezzel. Tavaly kezdtem bele először pálinkafőzésbe, no az én almapálinkám szintúgy opálos lett tőle. A legjobb pl. patikában desztillált vizet venni, azzal nem lesz problémád.


Elméleti síkon (tudtommal) újrafőzéssel ismét "szép" lesz a pálinka, de jelentősen veszít az aromákból, szóval igaza van annak, aki azt írta, fogyaszd egészséggel, ez csak egy szépséghiba, jövőre majd deszt.vízzel fokolsz, inkább, mint, hogy valami jellegtelen izé legyen belőle, nálam is elfogyott az alma, még opálosan is.

Ha jól gondolom otthoni főzés, számos más hiba is okozhat opálosodást (na nem vagyok túlzottan hozzáértő, egyelőre csak tanulom). Cefre hiba, vagy akár elő- vagy utópárlatos pálinka stb. Mindenesetre én az alma után nekiestem a kajszinak, mindent "ugyanúgy" csináltam, de deszt.vizet használtam, s szép tiszta maradt, szóval tuti, hogy az ion-cserélt víz volt nálam a hibaforrás.

2016. júl. 12. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Jól van ! :) jó helyt van ez így. A gyógyszertári desztillált víz mennyibe kerül ?
2016. júl. 13. 16:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Szinte teljesen mindegy milyen vizet használsz. Nagyon valószínű, hogy az opálosodást a kozmaolaj nevű anyag okozza. Ez akkor következik be, ha bizonyos alkoholfok alá hígítod a pálinkát. Ez csak esztétikai hiba. Javaslom a hűtve szűrés technikát, vagy a tejes derítést. Esetleg igyad csukott szemmel, így nem látod az opált. Jövőre pedig jobban ügyelj a cefrézésre, tárolásra, főzésre, kozmaolaj elvételre, stb...
2017. máj. 29. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!