Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Gondot jelent ha 350 liter...

Verde kérdése:

Gondot jelent ha 350 liter szilvacefréhez teszek 50 liter almát?

Figyelt kérdés

A pálinkafőzdébe 400 liter cefrét főznek ki külön. Mivel eddig a szilvát gondosan tisztítva, válogatva szedtem, szeretném külön főzetni. Eddig 350 liter gyűlt össze, viszont van egy csomó almám, nagyon eltolná almás ízvilágba a végeredményt, ha a maradék 50 litert almából pótolnám?

Nagyon szerettem volna ha az egész szilva lett volna, de egyszerűen nem tudok már többet szedni/beszerezni.



2016. szept. 2. 15:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Alma nem mivel semleges izű. Ezert csinalnak különleges pálinkákat alma párosìtással. Érdekes hogy minimum 400l cefrét főznek ki, akkor 550-600üst kell hogy legyen, mert egy 400 ani felénk elterjedt abba a 350ideállis.
2016. szept. 2. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Oké köszi, akkor beleszedem, én is valahogy úgy halottam, hogy semleges ízű, de köszi a megerősítést. Hogyan csináljam? Felszeletelem az almát, pektinbontót is akarok beletenni. Illetve van még kb. 8 kg mézem, amit a szomszédomtól kaptam. Milyen sorrendbe tegyem bele, és milyen időközzel? Először tegyem bele a feldarabolt almát, utána a pektin bontót és néhány napon belül a feloldott mézet? Vagy hogy?
2016. szept. 2. 16:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Mézet nem tudom....almát darálni kellene.
2016. szept. 2. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Én biztos nem rontanám el.

Az már csak vegyes pálinka lesz.

Nálunk a főzőben meg szokták oldani az ilyen problémát,sosem kérdeztem ,hogy hogyan.

2016. szept. 2. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nem keverném bele.Szilva a pálinkák király.Nálam.Ennyit főzöl ,miért nem veszel egy főzőt.A régi Yúgóban én 50 rugóért vettem.Pont.Kitűnő.Pont.Egy kevés adó.Pont.
2016. szept. 3. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én sosem főzettem, magam főzöm. Túl sűrű cefrénél szokás hígítani otthoni főzésnél, a leégés elkerülésének érdekében (már ha nem keverős a főző, az enyém az) szóval mivel javasolt, gondolom én a végtermékben nem okoz minőség béli elváltozást, szóval ha 350 l cefréhez ad valaki 50 liter vizet, (nyilvánvalóan arányosan elosztva a hordók között) akkor mi a bánatot tudnak csinálni? Megvan a 400, nem? Ezt a bérfőzőkben főzetőktől kérdezem, mert egy ideje foglalkoztat a dolog. Hogy nem hoz annyit, amennyi a 400-tól elvárható, az max. nekik rossz. Hányan pancsmerolnak bele vízben oldott cukrot, s nincs belőle problémájuk, akkor...?

Nem tudom. Nekem eddig az alma úgy sikerült, hogy arról mindenki megmondta, hogy alma, az is, aki egyébként nem fogyaszt pálinkát. Igaz sokan meghámozzák az almát, ami hiba.


Mézet nem tennék bele (sem cukrot)! Almát mindig darálni szoktam, majd adok hozzá pektinbontót. Próbáltam darabolással X évvel ezelőtt, maradjunk annyiban, hogy havernál a csirkék jóllaktak, arra jó volt. Szóval mindenképp daráld, kérj kölcsön egy húsdarálót, ha nincs. Almára azt szokták mondani, hogy savazást igényel, én még ilyesmivel nem próbálkoztam, de biztos igazuk van, majd jövőre kipróbálom.

2016. szept. 7. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!