Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell fehérbort csinálni...

Szangabor kérdése:

Hogyan kell fehérbort csinálni? 15 fokos a must

Figyelt kérdés

2016. okt. 1. 21:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Abba lehet, hogy nem ártana egy kis cukor, legalább 18-20 fokra told fel, tedd hordóba, amit alaposan kimostál, elégettél benne egy kénlapot, aztán tedd a lyukba a dugót, de ne üsd bele, hogy a gázok kitudjanak jönni, utána várj türelmesen pár hetet. Ha nincs hordó, akkor egy saválló tartályban is erjesztheted, azt nem kell kénezni, csak tedd bele a mustot, és várd, hogy megforrjon. 2 hónap múlva óvatosan fejtsd le, és az előírásnak megfelelő mennyiségű kénport tegyél bele.
2016. okt. 1. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
És mennyi cukrot megyek hozzá? Vízben kell fel oldani?
2016. okt. 2. 15:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Mennyi must van? Mibe teszed/tetted?

Igen, forróvízben feloldod, jól elkevered, megvárod, hogy kihűljön, és keverd a mustba. Én szőlőcukrot szoktam tenni bele, de kristály is jó.

[link]

100 literhez 5 kilót biztos tehetsz, utána mérd meg újra, hogy hány fokos.

2016. okt. 2. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!