Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Baj ha a' gyümőlcsbornak...

Baj ha a' gyümőlcsbornak szánt alma-cefre nyálkásodni kezd? Mi' tévő legyek most?

Figyelt kérdés

Még nem forr ,elentétben a' másikkal ami kifort és takaríthattam fel .

Ragad a' padló !

Na mindegy most átöntöttem a' már forrásban lévőből egy kicsit ,abban narancs is van .

Amiben csak alma van az nyálkás és nem forr .

5-5 l víz 1-1 kg cukor és almák meg két narancs az egyikben . Élesztő nincs benne .

Előlre is köszönöm .



2017. febr. 21. 14:23
 1/1 anonim válasza:
Én sok fajta gyümölcsbort készítettem. Nálam az arány 10 liter borhoz a gyümölcs levesességétől függően 10-15 kg gyümölcsöt használok és 2-3 kg cukrot. 20-22 fok átlagos hőmérsékleten, kotyogóval ellátva Ez az aránynál nem kell gyümölcsborélesztő. Sosem használtam. Ha kevés a gyümölcs a cefrében akkor esetleg úgy meglehet menteni a dolgot hogy még cukrot és gyümölcsélesztőt bele. De meg kell nézni nem ecetesedett e meg mert akkor, kuka. Sajnos az almabornál erre nagyon is vigyázni kell.
2017. febr. 22. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!