Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkát lehet színezni céklával?

Pálinkát lehet színezni céklával?

Figyelt kérdés
Ugye szokták színezni szilvával megy fadarabokkal, barackkal. Ha én rózsaszínt akarok, akkor ha egy olyan diónyi cékladarabot beledobok egy literbe, akkor ez árt a pálinkának? Tehát hamarabb megromolhat? Ha beszínezi rózsaszínre, akkor a színe megmarad? Ha lehet belerakni, akkor mennyi ideig lehet benne?

2017. júl. 23. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
A cékla színanyaga kifejezetten vízoldható, az alkohol megváltoztatja.
2017. júl. 23. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Bővebben? Akkor nem fogja beszínezni?
2017. júl. 23. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gondolom hogy a cékla földes íze jót tenne a pálinkának...

Inkább valamilyen piros gyümölcsöt tennék bele.

Liofilizált málna, vörös áfonya,

2017. júl. 24. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Céklaíze lesz. Jó az neked? Aszalt gyümölccsel "színezd", ha már snassz, hogy színtelen. Pálinkával azonos gyümölcsöt ajánlanék, de ha már rózsaszín, akkor mondjuk aszalt vörös áfonya. Addig hagyd a gyümölcsön míg eléred a kívánt állapotot, bár tényleg nem értem, h lehet cél pusztán a szín hozzáadása.
2017. júl. 24. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 Phoney ***** válasza:
100%
Hibiszkusszal jobban jársz (lehet kapni natúr gyógyteaként), az szinte ízt sem fog neki adni, ha csak annyit teszel bele, hogy rózsaszín legyen. A színe tartós lesz, megromolni nem fog. Elég gyorsan színez, 1-2 nap után kiveheted.
2017. júl. 24. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Mert én szeretem a színeket és különleges, hogy nem színtelen.


Lehet akkor kipróbálom a hibiszkuszt vagy az áfonyát. Egy kicsitől nem hinném hogy cékla íze lenne, mert a cékla nagyon fog, egy kicsi is elég lenne. Amúgy én szeretem az ízét. Természetesen a színéért csinálnám, mert nem csak ilyen rózsaszín, hanem kicsit lilás is ilyen bíboros. Lehet áfonyát rakok bele. Egyébként ha nekem van ribiszkém, ami nincs aszalva, azt is lehet bele rakni pár szemet?

2017. júl. 24. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Persze, hogyne! Nem muszáj aszalt legyen, lehet friss gyümölcsöt is beletenni. A gyümölcsnek az ízéből jut a pálinkába is (legalább 1 hónap elteltével), szerintem ez egy jobb út, mint céklával színezni, még ha pár cseppet is raksz bele. Ribizlinél számíts arra, hogy friss gyümölcsből némi savanyú íz is kioldódik majd, de szerintem megfér a gyümölcsös íz mellett. Én is szoktam ágyazni, pl. meggyel is, ami meglehetősen savanyú, arra nem árt némi cukor/méz. (mézet utálom, szóval nálam a cukor jön csak szóba).

Ha nagyobb gyümölcsöt teszel bele, akkor érdemes egy befőttes üvegbe dobálni a gyümölcsöt, majd arra ráönteni a pálinkát, pár hónap után pedig leönteni a pálinkát a gyümölcsről egy üvegbe.

2017. júl. 24. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!