Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik a kedvenc forralt bór...

Melyik a kedvenc forralt bór receptetek?

Figyelt kérdés
Sok bolti fűszerkeverék van a polcokon de azokat inkább hanyagolnám. Kérlek írjátok le, hogy nektek eddig melyik recept működött a legjobban. Milyen bort ajánlotok a forralt borhoz?

2017. dec. 5. 13:51
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Túl jó bort nem érdemes forralni, én 1 ft/üveg fölé nem mennék. Én forralt bornak vörösbort használok. Egész fahéj egész szegfűszeg megy bele. Cukrot is lehet beletenni főleg, ha száraz a bor.

(nekem 1 üveghez 1-2 szál fahéj + 10-15 szem szegfűszeg + 2-4 evőkanál kristálycukor)

2017. dec. 5. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Ez inkább puncs, de így csinálom: egy üveg vörösbor, bele egy karikázott narancs, egy citrom, egy deci rum, szegfűszeg, egész fahéj. Ezt hidegen teszem a fazékba és lassú tűzön felforralom.
2017. dec. 5. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
hopp, javítanám magam, 1000ft/üveg fölé nem szoktam menni. ha haveroknak csinálod akkor a dankó is megfelelő, ha csajozni akarsz vele, akkor 1300/üveg körül még nem barbárság forralt bort készíteni szerintem. A léyneg mindig a fűszerezésen van. A fűszereket egészben, a végén leszűrni, ha lehet. A bort nem érdemes felforralni, magas hőmérsékleten, de bőven forrás előtt kell megállítani.
2017. dec. 5. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
Én hígítani szoktam kevés vízzel és teszek bele narancs és citrom karikákat. Egész fahéjat, és egész darabos fűszereket teszek bele.
2017. dec. 5. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha a bort forralod, akkor elmegy az alkoholtartalma!


Olcsóbb, de jobb minőségű vörösborból szoktam csinálni.

Fél liter vízben lassú lángon alaposan kifőzöm a fűszereket, (szegfűszeg, szegfűbors, fahéj, vanília, kardamom, citromhéj) teszek bele ízlés szerint cukrot, majd a forró, de nem forralt(!) borral összekeverem és kész.

2017. dec. 5. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok

Természetesen, mielőtt összekeverem, leszűröm, így a fűszerek már nem kerülnek a borba.

2017. dec. 5. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
55%
A bórt nem szokás forralni, viszont fontos ásványi anyag.
2017. dec. 6. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Csernobilban volt forralt bór is, csak épp egy égő atomreaktorra kellett szórni. :D


Amúgy meg én nem szoktam túlzásokba esni, cukor, szegfűszeg, fahéj, citrom.

2017. dec. 6. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!