Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi lehet az oka, hogy a...

Mi lehet az oka, hogy a pálinkát desszt. Vízzel hígítottam 48 fokosra, és most 2 hónap elteltével csak 40 fokos? Arra is ügyeltem a hígításnál, hogy a pálinka és a víz azonos hőfokú legyen. Jól záródó üveg edényben tárolom.

Figyelt kérdés
2018. febr. 15. 10:45
 1/3 anonim ***** válasza:

A pálinkát 20°C fokon kell mérni, akkor adnak a fokolók viszonylag pontos értéket. Ha ettől melegebb vagy hidegebb, akkor egy táblázat alapján szoktam megállapítani a valós értéket. Ennek a leírásnak az alján találod a táblázatot:


[link]


Pl. egy 30°C fokon mért 48%-os pálinka, valójában csak 44,2%-os.

Tehát, ha a pincébe állítottad be a szeszfokát és most meg a meleg lakásban mérted, akkor könnyen előfordulhat akár ekkora eltérés is.

Esetleg valaki megkóstolta és utána felöntötte vízzel :)

2018. febr. 15. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Fokolás előtti nap behozom a házba hogy szobahőmérsékletű legyen a pálesz és a dedztvóz is. Ha túl hode vagy meleg skkor csal
2018. febr. 17. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Valaki ivott belőle és a hiányt vízzel pótolta. Nyolc fok eltérés magyarázata nem reális a hőmérséklet korrekcióval.
2019. szept. 11. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!