Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell paradicsom párlato...

Hogyan kell paradicsom párlatot készíteni?

Figyelt kérdés

2018. aug. 25. 15:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen.
2018. aug. 25. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem cukkero paradicsomod van, akkor alacsony a cukorfoka, nem érdemes vele foglalkozni. Egyébként a normál rend szerint kell ezt is, mos, aprít, ph beállít, fajélesztőt hozzáad, kotyogót rátesz.
2018. aug. 25. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
1-nek: miért ne lenne? Ugyan nem én csináltam, de nekem is van az asztalon ilyen érdekességként. Mondjuk az élvezeti értéke a sütőtökével van egy szinten (az alapanyagnak megfelelő íze van, így hiába van tökéletesen cefrézve és lepárolva, számomra fogyaszthatják mindkettő), de nekem gyümölcsös ízt vár az agyam, ha pálinkának tűnő dolgot kóstolok.
2018. aug. 25. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
egyszer ittam ilyet. azóta szidjuk a srácot aki hozta...
2018. aug. 25. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Csöpp paprikával, kakukkfűvel, bazsalikommal, szegfűszeggel bolondítva jó lesz ketchupnak a sültkrumpli-párlathoz. :)
2018. aug. 26. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Paradicsom és répa párlatot van ahol sütéshez használják. Nem kell ezen megbotránkozni, csak nem feltétlen kell mindjárt arra gondolni, hogy ezt "önmagában" kellene fogyasztani. Bár nálunk így tesznek zöldség párlatokkal is, (zeller, cékla, stb.)

Úgy kell készíteni a cefrét, mint a többi gyümölcscefrét. Pépesíted, esetleg irányított erjedést használsz. Én még nem csináltam soha, ismerősöm minden évben csinál, nem is kóstoltam még soha, de nem is vágyom rá (őszintén szólva). Ismerősöm elmondása alapján ideális körülmények között is meglehetősen bűzös a cefréje, erre számíts, továbbá nem egy ízorgia elfogyasztani.


Úgy egyébként ha valami különleges párlattal akarsz próbálkozni inkább ajánlom a vad bogyós gyümölcsöket, akár kökény, áfonya, csipkebogyó, som, berkenye, homoktövis, bodza, vadszeder (bár ember legyen a talpán, aki annyit összegyűjt).

Ezek közül a bodza az, amiből a legjellegzetesebb párlat készül. Ha az jól van megcsinálva, akkor legalább 20-30 óra munkád van 1l párlatban, de ízben, illatban szinte "kiugrik" a pohárból a bodza. Ezek közül idénre már csak a csipkebogyó maradt. :) Azt akkor szedd, ha már felpuhult. Jellegzetes, fanyarkás illata és íze van, ízben visszaköszön a csipkebogyó, így azoknak ajánlott, akik egyébként is szeretik akár lekvárként pl.

2018. aug. 27. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!