Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főztetek már be paradicsomlekv...

Főztetek már be paradicsomlekvárt?

Figyelt kérdés

Van bevált receptetek?

Google nem sokat segített, mert mindegyik más és más. Én pedig egyszerű és nagyszerű receptet szeretnék, amit kezdőként is el tudok készíteni.



2018. aug. 12. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:

A 3 kg paradicsomot alaposan megmosom, megtisztítom, négybe vágom és felteszem főni. Amikor a héja összepöndörödik átpaszírozom.

Visszatértem a tűzre és besűrítem, kb az egyharmadára beforralom, amikor sűrűsödni kezd teszek bele 1-2 db egész fahéjat és 6-8 szegfűszeget, és 1db hosszában félbevágott vaníliarudat. Eleinte nem kell mellette állni, de ahogy sűrűsödik, folyamatosan keverni kell.

Amikor már megfelelő a sűrűsége ( a fakanalat végighúzom a fazék alján és csíkot hagy) cukrozom, mennyiséget nem tudok írni, mert minden paradicsom más, kóstolni kell, hogy elég édes legyen, a cukorral együtt, újraforrástól 5 percig forralom.

Azon forrón steril 2 dl-es üvegekbe töltöm, rácsavarom a tetejét és pár percre fejre állítom.

Száraz dunsztban hagyom kihűlni.

A hecsedlihez hasonló finom lekvár lesz belőle

2018. aug. 12. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy másik kedvenc paradicsomos lekvár receptet anyósomtól tanultam.


Alma-szilva-paradicsom lekvár

Hozzávalók

1 kg alma

1 kg szilva

1 kg paradicsom

1 kg cukor

10 szem szegfűszeg


Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk,a hibás részeket kívágjuk, feldaraboljuk, és feltesszük főni.

Amikor a héja elkezd pöndörödni átpaszírozzuk.

Amíg a paradicsom fő, az almát meghámozzuk és lereszeljük.

A szilvát kimagozzuk és negyedeljük.

Az átpasszírozott paradicsomhoz hozzákeverjük az előkészített almát és szilvát, beleszórjuk a szegfűszeget. Addig kell főzni amíg a szilva bőre leválik, és sűrűsödni, ekkor adjuk hozzá a cukrot és állandóan kevergetve még 10-15 percig forraljuk.

Egy teáskanál nátrium benzoátot keverünk bele.

Forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

2018. aug. 12. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Mennyire nehéz ez egy kezdőnek?
2018. aug. 12. 19:59
 4/8 A kérdező kommentje:

Ez de jól hangzik! :)

Paszírozni mivel kell?

Mert emlékszem nagyanyámnak volt valamilyen speckó cucca hozzá, de nekem olyan nincs. :(

2018. aug. 12. 20:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Én csak zöldparadicsomlekvárt ismerek és készítettem, az valami fantasztikus. Olyan, mintha valami eszméletlenül finom egzotikus gyümölcsből lenne.
2018. aug. 12. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Nekem ilyesmi van, csak màr 20 éves. Nem kerül sokba,és sok mindenre jó.

2018. aug. 12. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Az #1.receptet egyszerű elkészíteni,csak időigényes, sokáig kell kevergetni, amíg megfelelő sűrűségű lesz.

A #2. sem bonyolult, ennek az előkészítése tart kicsit tovább, de gyorsan besűrűsödik az alma pektin tartalmának köszönhetően.

2018. aug. 12. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm a válaszokat! Egy olyan kütyüt beszerzek.

A zöld paradicsomos is jól hangzik, bár zöld paradicsomot csak savanyúságnak ettem, de majd kipróbálom egyszer lekvárnak is,csak jöjjek bele a befőzésbe.

Nincs kertem, panelben élek, kaptam egy vödör paradicsomot és azt szeretném hasznosan eltenni, ezért gondoltam a lekvárra.

2018. aug. 12. 22:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!