Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A képen látható pálinkafőzővel...

A képen látható pálinkafőzővel van valakinek személyes tapasztalata?

Figyelt kérdés

[link]


Az szeretném megtudni, hogy kb. mennyi idő alatt lehet lefőzni vele egy max adag cefrét.

Megközelíthető e vele a bérfőzdék minősége?

Mennyire kell tartanom a leégéstől ha keverő motorral is felszerelem? (szimplafalú)


2019. márc. 1. 20:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Keverős sem ég le.
2019. márc. 11. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 mindentudó99 ***** válasza:
Nem de kevergetni kell. Kinek hogy. Én nem szeretném őrizgetni. Ha meg motorizálod annyiból a duplafalú is kijönne.
2019. márc. 11. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Azért az a motor nem több, mint egy ablaktörlő motor, akitől nem áll távol a barkácsolás, az könnyedén összedob egyet az ár töredékéből. Asszem 45 ezer környékén adnak a DES-hez egy keverőmotort s az is csak egy házi barkács... közel sem ennyi, ha veszel egy bontott ablaktörlő motort meg egy tápegységet hozzá. Arról nem beszélve, hogy a keverés és a dupla falú kialakítás is más pozitívumot is hordoz magában, sőt elsődlegesen nem a leégés elleni védelem az, amit biztosít, hanem az egyenletes felmelegedés! Ha a cefréd nem túlzottan sűrű (értsd ha túl sűrű, öntesz alá vizet) továbbá ha a cefréd jól kierjedt(!), és a tüzelés intenzitása is megfelelő, akkor az nem fog leégni egy szimpla falúban sem és abban is ugyanúgy letudod engedni az alszeszt közel 0-ig! Ennyit írtam kb. privátban annak, aki ide írt, hogy miért nem írtam mindnyájatoknak, azért nem, mert nem a kérdésre válasz... (a kérdező remélem elnézi...)

Ügyeljetek rá, hogy a cefrében ne maradjon vissza cukor, vegyetek egy BRIX mérőt, ellenőrizzétek. Ha jól kierjedt a cefre és leveses volt a gyümölcs, akkor az nem tud leégni, ha nem leveses, akkor már egyébként is a hatékonyabb kierjedés, pektinbontás miatt is érdemes, már az erjedés beindítása előtt (és nyilván a pektinbontó használata előtt) némi vizet önteni a cefrére. Tipikusan ilyen gyümölcsök, az erdei bogyós gyümölcsök, hitványabb kajszi, naspolya, birs (amiből gyak. "homok" lesz, ha ledarálod), kevésbé lédús alma, egyes kemény körtefajták stb.

Szóval tapasztalatom szerint a leégésnek a fő oka ez, hogy sűrű a cefre és ami sokkal inkább, hogy marad vissza számottevő cukor a cefrében (ekkor egy erősen leveses cefre is leég még keverés mellett is!). Ez házi körülmények közötti cefrézés során bárkivel előfordulhat, ha meg még cukrozza is a cefrét, akkor pláne. 2-3%-nál több cukrot ne tegyetek a cefrére! Ha savszegény gyümölcs (pl. kajszi, szilva) és nem savaztok, akkor egyáltalán ne tegyetek rá cukrot! Az egy szélsőséges gondolat, (és hiba, hogy erre egy törvény épült) hogy soha semmilyen körülmények között semmire... mert mértékkel jótékony hatással bírhat, és ez bizonyítható.

2019. márc. 12. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 mindentudó99 ***** válasza:
Persze egy k8csi cukor nem árt rá. Könnyebben kiforr. Csak ahogy írtad savazni kell. Nehogy acetonos legyen
2019. márc. 12. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!