Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyikek azok az alkoholos...

Melyikek azok az alkoholos italok, amiket nem érdemes keverni?

Figyelt kérdés

Én csak azt tudom, hogy a bor és a sör annyira nem szeretik egymást, ezt is csak ebből a kis versikéből:

Sörre bor, mindenkor,

Borra sör, meggyötör.

Tudnátok még nekem olyan párosításokat mondani, amit nem érdemes csinálni, ha nem akar az ember nagyon rosszul lenni?



2019. júl. 9. 00:12
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem alapbol egyiket sem jo...Sok kombot probaltam mar,masnap azthittem elpusztulok. Pl: palinka-vodka,palinka-bor,likor-palinka, likor-vodka...borzalmas..az osszes jo de csak ha egyet iszol ha kevered ott veged, en vegul ha beakartam csipni egy fajta italt ittam es slussz,talan akkor masikat ha a hatas mar gyengult
2019. júl. 9. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
78%
Nincs ilyen.
2019. júl. 9. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
68%
Az #1-es jól mondja, bármilyen kétféle (vagy több) alkoholos italt keversz egymással, kis mennyiségben is jobban üt, mint ha egyféléből innál sokat! Ha keverni akarsz magadnak valami különlegeset, akkor is csak egyféle alkoholos legyen benne, a többi mindegy!
2019. júl. 9. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
88%

Először is; töményből mindig és szigorúan csak egyfajtát. Szigorúan kerülendők mindazok az italok, amik mesterséges színezéket ill. hozzáadott cukrot és mesterséges aromaanyagot tartalmaznak (ezen adalékok ugyanis erősen "másnapos pozitívak").

Ugyanakkor nagyon kell vigyázni a pezsgőkkel és más erősen szénsavas, 10v/v% feletti alkohol tartalmú italokkal (a szénsav ugyanis baromi gyorsan "felküldi" az alkoholt az agyba).


Ha az ember bort iszik, akkor szigorúan kerülendő minden más fajta alkohol tartalmú ital fogyasztása (kivétel egy jó kiadós étkezés esetén, ahol az aperitif lehet egy feles tömény, amelyet követ maga az étkezés amit végül a bor kísér).


Tipikus, bevált módszer a pálesz, vagy más tömény sörrel való kísérése. De én ettől is óvva intenék, ugyanis az embert úgy elkapja a hév, hogy megfeledkezik magáról és elfelejti a "mértéket" – a végeredmény durva „agóniával” kísért másnaposság.

Összegezve:

- Vagy whisky, vagy pálesz, vagy vodka (vagy más tömény). Egyfélét egyszerre, keverni szigorúan tilos!

- A likőrökkel (különösen az Unicummal és Jägerrel) vigyázva, ugyanis ezek becsapós italok és ezek tudják a legdurvább másnapos tüneteket produkálni.

- Minden szénsav tartalmú italt csak mértékkel és lassan (nem vedelve) fogyasztva – gondolok itt elsősorban a pezsgőre és a gyöngyözőborra.

- Pezsgő esetén szigorú mértékletesség és önmegtartóztatás (még akkor is ha „itatja magát”) javallott. Főleg ha ünnepi alkalomról van szó és főleg, ha várható utána további „ivászat”. De ebben az esetben is tudnia kell az embernek hogy „hol van a mérték” és hogy „mi lesz másnap”.

(28 éves gyakorlott – szégyenteljes – alkesz)

2019. júl. 10. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!