Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Paradocsomos kaposztat hogyan...

Paradocsomos kaposztat hogyan kell csinalni suritett paradicsombol?

Figyelt kérdés

Hagymat ledinsztelem rarakom a kaposztat de a paradicsszoszt elobb felhigitom vizzel es ugy ontom ra a kaposztara? Ki hogyan csinalja?

Kerlek irjatok le


2019. nov. 5. 11:29
 1/5 A kérdező kommentje:
Es a nagy uveges suritett paradicsomot vegyem vagy a kozepeset kicsit?
2019. nov. 5. 11:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én külön kevés vízben, sóval megfőzöm a káposztát.

Külön a sűrűre főzött paradicsom szószt: rántást felengedve, bele a paradicsom, egy kis sót... és a sűrű szószt ráöntöm a kevés lében megfőzött káposztára, és összeforralom. Sót-cukrot utána ízesítem. Vigyázni kell a lével, nehogy a végén leves legyen belőle. :))

2019. nov. 5. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a dinsztelt hagymára tett káposztát úgyis fel kell eresztened vízzel, gyakorlatilag mindegy, hogy abban kevered el a sűrített paradicsomot, vagy előtte kevered össze vízzel és azzal ereszted fel.

Amikor meg a kevés cukorral és sóval ízesített lében megfőtt a káposzta, akkor berántod és ha kell, akkor még utánaízesíted.

Hogy mennyi paradicsom kell hozzá, az a káposzta mennyiségétől függ, ezt nem tudhatjuk.

Vegyél nagyot és csak annyit tegyél bele, amennyi kell, a többit meg fagyaszd le, akkor nem penészedik be!

Azért azt a figyelmedbe ajánlanám, hogy az üveges az hígabb mint a konzervdobozos sűrítmény és lehet, hogy hiába nagyobb, mégis csak annyi paradicsom van benne, mint a dobozosban.

2019. nov. 5. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Így szoktam:

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók: 1 kg édes káposzta, 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 kg friss, vagy 2—3 dl konzerv paradicsom, hagyma, 4 dkg cukor, 1/2 dkg só.

A káposztát ujjnyi szeletekre vágva, apróra vágott hagymával, forró sós vízbe feltéve, puhára főzzük. Sötét zsemleszínű rán- tást készítünk, a paradicsommal felengedjük, ezt a káposztára öntjük, ezzel is még 10 percig főzzük, és a cukorral ízesítjük. Bármilyen feltéttel tálalhatjuk.

2019. nov. 5. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már eleve fél fej káposztát veszel, akkor nincs gond, mit kezdel a másik felével. Ill. szoktam serpenyős párolt vegyes zöldséget, és abba is nagyon jó a felszelt, felkockázott fehér káposzta, vagy éppen sült mellé készíthetsz párolt káposztát is. De a megpárolt káposztát kifőzött tésztára = káposztás tészta. Imádom akár sósan, akár édesen.
2019. nov. 5. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!